Ο Γ. Κατσίφας στον Antenna Star: «160 μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην Αιτωλοακαρνανία» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Μαζί…» του Παρασκευά Μάζη φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Κατσίφας με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιά την ερχόμενη Δευτέρα.

«Επιθυμούμε να ξεκινήσει ομαλά  η φετινή σχολική χρονιά, τα όσα ζήσαμε την τελευταία διετία μας έχουν κάνει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί» και συνέχισε λέγοντας ότι:

«Όλα τα βιβλία είναι στη θέση τους, έχουν έρθει αρκετά νωρίς και στη διάρκεια του Αυγούστου τελέστηκαν δύο διαδικασίες, όπως ο διορισμός μονίμων συναδέλφων μετά από 12 χρόνια κάτι που περίμενε όλος ο κλάδος καθώς πραγματοποιήθηκε και η πρώτη φάση της πρόσληψης των αναπληρωτών. Στην Αιτωλοακαρνανία έχουν έρθει πάνω από 160 συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές.

Επειδή 7.000 συνάδελφοι με τη λήξη της προηγούμενης χρονιάς έχουν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης, δηλαδή έχουν φύγει όσο αφορά την Αιτωλοακαρνανία ανέρχονται στους 95, οπότε παρότι ακούγεται πολύ καλός ο αριθμός όσων ήρθαν να πούμε ότι δεν είναι, απλά υπάρχουν 35 κενά στο Αγρίνιο και πέριξ του Αγρινίου προς Μακρυνεία και Θέρμο.»

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κατσίφας αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα γύρω από την Παιδεία και τα Σχολεία, τα νέα μέτρα που πρέπει να τηρούνται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τις σχολικές καθαρίστριες ενώ σχολίασε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αλλά και την… αναβάθμιση των Δ.Ι.Ε.Κ.

Ακούστε, αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Κατσίφας στον Antenna Star 103.5: