«Κλάψ’ τα Χαράλαμπε»

Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες  με τους εμβολιασμούς στο νοσοκομείο Αγρινίου ξεπερνάει κάθε φαντασία. Αλλά και αυτό που περιμένει, όλους όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν, όχι μόνο από το γενικό πληθυσμό, αλλά και από τους ιδιώτες της υγείας (γιατροί, φαρμακοποιοί, προσωπικό ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων), αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, θα είναι πέρα από κάθε λογική.

Την άλλη εβδομάδα, πρέπει να αρχίσουν να εμβολιάζονται με τη δεύτερη δόση, όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιείται και ο εμβολισμός όσων συμπολιτών μας είναι πάνω από 85 ετών και αμέσως μετά πρέπει να αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού επί δύο φορές (1η και 2η δόση).

Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι δύο εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στο νομό, «δεν φτάνουν με την καμία», που λέει και η γενιά των social, για να ορίσει το αδιανόητο.

Δουλειά του νοσοκομείου άλλωστε, δεν είναι να κάνει εμβόλια! (Αυτό κι αν είναι αδιανόητο)

Στην παρουσίαση του σχεδιασμού του εμβολιασμού ο Κικίλιας, αν θυμάμαι καλά, είχε πει ότι στόχος του υπουργείου είναι 10.000 εμβολιασμοί καθημερινά σε όλη τη χώρα. Αργότερα ο πρωθυπουργός κατέβασε αυτόν τον αριθμό στις 5.000. Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων που εμπλέκονται στο σύστημα, είναι ζήτημα να γίνονται 2.000 με 3.000 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα.

Αν δεν μπουν πολύ περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε λειτουργία, το«κλάψ’ τα Χαράλαμπε» δεν θα λέγεται μόνο για τον κάθε Χαράλαμπο, αλλά για κάθε όνομα που κυκλοφορεί σε αυτή τη γεωγραφία.

Όπως γράψαμε και χτες (Δείτε ΕΔΩ) την χθεσινή μέρα περίσσεψαν 20 εμβόλια. Σε ποιους θα γίνουν αυτά; Θα τα στείλουν πάλι πίσω ή θα τα πετάξουν;


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr