Νοσοκομείο Αγρινίου: Και το «μπάχαλο» με τα εμβόλια δεν έχει τελειωμό…

Και ενώ, και επειδή συμβαίνουν όλα αυτά, που έχουν δει από το πρωί το φως της μέρας, σε ότι αφορά στον εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Αγρινίου, με τα εμβόλια που περισσεύουν, αλλά δεν φτάνουν (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), άλλο ένα ακόμα πιο εξωφρενικό γεγονός ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα, για να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ το μπάχαλο που εξακολουθεί να υπάρχει στα εμβολιαστικά τεκτενόμενα της περιοχής μας.

Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Antenna Star 103.5, «Άκου να δεις», η οποία μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις εννέα έως τις δέκα, και την ώρα που στον παραπάνω ραδιοφωνικό σταθμό ακούγονταν η έντονη διαμαρτυρία του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παντελή Παπαθανάση (Ακούστε ΕΔΩ), στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Αγρινίου μια ομάδα μελών του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης πληροφορούνταν, ότι τα προγραμματισμένα τους ραντεβού για να εμβολιαστούν δεν ισχύουν, γιατί το κεντρικό σύστημα καταγραφής των προσωπικών δεδομένων των εμβολιασμένων δεν αναγνώριζε τα στοιχεία των ιδιωτών γιατρών.

Η είδηση αυτή αναστάτωσε και εξόργισε τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, γιατί συνειδητοποίησαν για μια ακόμα φορά την προχειρότητα και την αναξιοπιστία με την οποία προγραμματίζονται οι εμβολιασμοί.

Τελικά, σύμφωνα με έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση προκαλώντας ένσταση κι συνωστισμό έξω από το εμβολιαστικό κέντρο, χωρίς όμως να «ανοίξει» η κλειδωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα της καταγραφής των εμβολιασμών. Το πρόβλημα ξεπεράστηκε μετά από… προφορική εντολή(!;) του Υπεάρχη κ. Καρβέλη, ο οποίος υπέδειξε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που πραγματοποιούν τον εμβολιασμό τη χειρόγραφη καταγραφή.

Ακόμα και ο Δήμαρχος ενεπλάκη στην όλη διαδικασία, ο οποίος με προσωπική του παρέμβασή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, επιχείρησε να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Δεν γνωρίζουμε πόση ισχύ μπορεί να έχει μια τέτοια προφορική εντολή. Εκείνο που έχουμε εμπεδώσει όμως πολύ καλά, είναι ότι σ’ αυτόν εδώ τον τόπο «ανθεί» μόνο «φαιδρά πορτοκαλέα».

Κλείνοντας να πούμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν περισσέψει, αν εξαιρέσει κανείς τη σημερινή παραλαβή, 20 ακόμα δόσεις, που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ερώτημα 1ο: Σε ποιους θα γίνουν άραγε αυτές;

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε η παραλαβή σήμερα ήταν άλλες 50 δόσεις, οι οποίες ήρθαν για να καλυφθούν τα πρώτα προγραμματισμένα ραντεβού ανθρώπων άνω των 85 ετών για τις 16/1 και 18/1

Ερώτημα 2ο: Σε περίπτωση που οι διαρροές στην προσέλευση συνεχιστούν τι θα γίνει με τις αυτές που θα περισσέψουν;


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr