Π. Παπαθανάσης, Π. Ι.Σ. Αγρινίου στον Antenna Star: «Απίστευτο μπάχαλο με τον εμβολιασμό» (Ηχητικό)

Την έντονη αντίδραση του για τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκε να γίνει ο εμβολιασμός των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου ως «σφήνα» για να καλυφθούν τα κενά άλλων προγραμματισμένων εμβολιασμών νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παντελής Παπαθανάσης σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Antenna Star 103,5 με τίτλο «Άκου τώρα να δεις» και τον Λευτέρη Τηλιγάδα.

Εξαιρετικά θυμωμένος ο κ. Παπαθανάσης, ανέφερε, ότι όπως αποδεικνύεται όλος ο προγραμματισμός είναι ένα «τεράστιο μπάχαλο». «Κληθήκαμε την τελευταία στιγμή, την Κυριακή που μας πέρασε να δηλώσουμε πόσοι από τον Ιατρικό Σύλλογο του Αγρινίου επιθυμούν να εμβολιαστούν και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ανταποκριθήκαμε. Τελικά μας ανακοίνωσαν ότι τα εμβόλια δεν φθάνουν για όλους. Μπάχαλο… τεράστιο μπάχαλο. Πραγματικά η κατάσταση με ξεπερνάει».

Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι μόνο με αυτοσχεδιασμούς έγινε το τελευταίο μέρος των πρώτων εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Αυτοσχεδιασμούς, στους οποίους οδηγήθηκαν οι αρμόδιοι στο Νοσοκομείο Αγρινίου, για να καλύψουν όλους εκείνους από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της συγκεκριμένης νοσηλευτικής δομής, που δήλωσαν, ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά τελικά, όπως αποδείχθηκε, ουδέποτε εμφανίστηκαν στα ραντεβού τους.

Με τα εμβόλια που περίσσεψαν λοιπόν οι αρμόδιοι αποφάσισαν να «ξεσηκώσουν» τους ιδιώτες γιατρούς της πόλης για να «καταναλωθεί» όλος ο αριθμός των εμβολίων που είχαν «περισσέψει». Τα εμβόλια που «περίσσεψαν» όμως, δεν «έφταναν» για να εμβολιαστούν όλα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και έτσι οδηγηθήκαμε σε εμβόλια που «περίσσευαν» αλλά δεν «έφταναν».

Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, τον Γενικό Γραμματέα Π.Φ.Υ. Μ. Θεμιστοκλέους και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκο, με την οποία τονίζει ότι «μάλλον θεωρείτε περιττούς τους ιδιώτες γιατρούς».

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμοι Κύριοι,

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Νοσοκομείο Αγρινίου, είχε προγραμματίσει τον εμβολιασμό ενός πάρα πολύ μεγάλου ποσοστού των Ιδιωτών Ιατρών μελών του το τετραήμερο Τετάρτη 13-01-2021 έως Σάββατο 16-01-2021 στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγρινίου.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως στην προσπάθειά σας να βρείτε τρόπο να εμβολιασθούν οι Ιδιώτες Ιατροί , τους οποίους μάλλον θεωρείτε περιττούς, τούς βάλατε όλους να δηλώσουν και να κλείσουν ραντεβού στην κοινή πλατφόρμα του γενικού πληθυσμού.

Έτσι πετύχατε να ακυρώσετε τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς του Συλλόγου μας και να διχάσετε τον Ιατρικό κόσμο. Αφετέρου δημιουργήσατε αναστάτωση σε όλους τους Ιδιώτες Ιατρούς σε όλη την Ελλάδα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να βρεί άμεσα κενή ημερομηνία. Τα ραντεβού πάνε για τον Μάρτιο.

Έμπρακτα αποδεικνύεται ότι στο μυαλό των εισηγητών σας δεν υπήρξε ποτέ ο Ιδιώτης Ιατρός. Κύριοι, όλοι οι Ιατροί είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για να λειτουργεί σωστά το σύστημα ΥΓΕΙΑΣ.

Περιττό να αναφέρουμε για τους εργαζόμενους στις Ιδιωτικές Κλινικές που δεν είναι εμβολιαστικά Κέντρα τους οποίους βάλατε στην ίδια πλατφόρμα με τους Ιδιώτες και γενικό πληθυσμό.

Τώρα αν δεν ενεργήσετε άμεσα σε λίγο θα είναι πολύ αργά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ οι προτάσεις του υπ΄αριθμό 8173/13-01-2021 εγγράφου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

1) Ζητούμε την άμεση αποστολή ραντεβού απο την ΗΔΙΚΑ σε κάθε γιατρό που έχει δηλώσει και του οποίου το ΑΜΚΑ βρίσκεται στην διάθεση των υπηρεσιών σας απο 28 Δεκεμβρίου 2020,ώστε να αποκατασταθεί η ορθή πράξη των πραγμάτων.

2) Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία μετά από τις συνεννοήσεις των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων, που ανεστάλησαν να ενεργοποιηθούν άμεσα και να δοθεί η δυνατότητα και σε Ιδιωτικά εμβολιαστικά Κέντρα να επεκτείνουν τους καταλόγους τους.

3) Επίσης ζητούμε την άμεση δυνατότητα στους θεράποντες Ιατρούς να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των ασθενών τους,καθώς είναι παράδοξο να παραπέμπουν οι Ιατροί τους ασθενείς τους, στα ΚΕΠ και στα Φαρμακεία που αυτο συνιστά ταλαιπωρία των ασθενών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΤΕ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Π.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Παπαθανάση στον Antenna Star 103.5:


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr