Ο Β. Κονίδας στον Antenna Star: «Η ζωή μας θα πρέπει να έχει ρυθμό και μελωδία» (Ηχητικό)

Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών στις σχολές Πνευστών και Κρουστών οργάνων της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, ο Αρχιμουσικός Βασίλης Κονίδας μίλησε στο ραδιόφωνο του Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα σχετικά με την πολυετή παρουσία της Φιλαρμονικής, τις δραστηριότητές της, τα Μουσικά Σύνολα και τις κορυφαίες στιγμές της.

Ο κύριος Βασίλης Κονίδας αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθειά της Φιλαρμονικής Αγρινίου να φέρει τους νέους της περιοχής κοντά στη μουσική, λέγοντας: «Σκοπός μας είναι να αποτρέψουμε τα παιδιά από κάθε τι κακό και όχι να τα μυήσουμε σε κάτι. Κι αν μπορέσουν να μάθουν μουσική, ακόμη καλύτερα!»

Χαρακτήρισε τη μουσική ως τη μοναδική «Διεθνή Γλώσσα», τονίζοντας ότι η μουσική είναι «ρυθμός και μελωδία, όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι και η ζωή μας»

Επίσης είπε ότι στη Φιλαρμονική επιτελείται μια «μορφή κοινωνικοποίησης, καθώς τα παιδιά με τα μουσικά τους όργανα μαθαίνουν να συνεργάζονται, για να παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου Βασίλη Κονίδα στον Antenna Star 103.5: