Κωνσταντίνε, συγχαρητήρια!!! Το μέλλον σού ανήκει!!!

Ο μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, Κωνσταντίνος Μαλιάρης, συμμετείχε στην Εθνική ομάδα Ρομποτικής, που διακρίθηκε στην Διεθνή Ολυμπιάδα FIRST Global Challenge 2021 αποσπώντας τρία μετάλλια ανάμεσα σε 169 χώρες, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2021 και μας γέμισε υπερηφάνεια και αισιοδοξία βάζοντας τη χώρα μας δυναμικά στον χάρτη της ρομποτικής και της επόμενης μέρας της τεχνολογίας.

Γνώρισα τον Κωνσταντίνο πριν από ένα μήνα περίπου, όταν μιλήσαμε για τη μεγάλη επιτυχία του με την Εθνική ομάδα Ρομποτικής, στο πλαίσιο της Συνέντευξης της Δευτέρας για τις ιστοσελίδες του Agrinio365 Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr). (Δείτε εδώ). Και συνειδητοποίησα ότι έχω απέναντί μου έναν δυναμικό έφηβο, με πλούσιες γνώσεις, κατασταλαγμένες απόψεις, καθαρό και τεκμηριωμένο λόγο, καλλιεργημένη και συγκροτημένη σκέψη, ευθυκρισία και καίριο προβληματισμό. Και πάνω από όλα, ένα σπουδαίο μέλλον!

Όταν τον ρώτησα τι ονειρεύεται και τι σχεδιάζει για το μέλλον, μου απάντησε ότι έχει υποβάλλει αιτήσεις σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, με την ελπίδα να του δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει τις σπουδές του στο αντικείμενο των μηχανικών ή της φυσικής και να συνεχίσει την καριέρα του με κάποιο διδακτορικό.

Φαίνεται λοιπόν πως ένα από τα όνειρα του Κωνσταντίνου βγαίνουν αληθινά! Πριν από λίγο με ενημέρωσε ο ίδιος, ότι η απάντηση που περίμενε με ανυπομονησία ήρθε και τον γέμισε χαρά και ικανοποίηση. Ο Κωνσταντίνος έγινε δεκτός από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Αμερικής Harvard University (Χάρβαρντ).

Και σίγουρα όχι τυχαία! Μια ακόμη διάκριση που στηρίχτηκε σε συστηματική εργασία, επιμονή, κόπο, μελέτη… και μας γεμίζει χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον αυτού του κόσμου!

Κωνσταντίνε, συγχαρητήρια!!! Το μέλλον σού ανήκει!!!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, συγχαίρει τον Κωνσταντίνο Μαλιάρη και του εύχεται καλή Πρόοδο:

Ο μαθητής του σχολείου μας Μαλιάρης Κωνσταντίνος του Ειρηναίου, της Γ’ τάξης, έγινε δεκτός από Πανεπιστήμιο της Αμερικής (Χάρβαρντ).

Η τόσο μεγάλη επιτυχία του μαθητή μας αποτελεί διάκριση για το σχολείο μας και φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενεές των μαθητών μας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων, συγχαίρουμε τον μαθητή και του ευχόμαστε  καλή πρόοδο και κάθε  επιτυχία στους στόχους  του.


Agrinio365 Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr)

Νάντια Μπούτα