Κορωνοϊός: Στη Ναύπακτο μετά τα μεσάνυχτα οι Πατρινοί – Οι φόβοι

Ίσως μια ακόμα αρνητική συνέπεια του μίνι lockdown που έχει επιβληθεί στην Αχαΐα. Οι Αθηναίοι έρχονταν στην Πάτρα για να διασκεδάσουν από τα μεσάνυχτα και μετά από την μέρα που στην Αττική ξεκίνησε το μέτρο του κλεισίματος των μαγαζιών εστίασης. Τώρα που το μίνι lockdown έφτασε στην Πάτρα και στην Αχαΐα είναι η σειρά των Πατρινών για να ταξιδέψουν τη νύχτα σε κοντινά μέρη και να διασκεδάσουν έως τα ξημερώματα, από ότι φαίνεται.

Η τάση αυτή καταγράφηκε τις πρώτες ημέρες των νέων μέτρων στην περιοχή και υπάρχουν φόβοι ότι θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, αν το lockdown διαρκέσει.

Ήδη τόσο την Παρασκευή, όσο και το βράδυ του Σαββάτου, παρατηρήθηκε μία αύξηση της κίνησης στα νυχτερινά μαγαζιά της Ναυπάκτου, ενός έτσι και αλλιώς αγαπημένου μέρος των Πατρινών, που είναι αρκετά εύκολο να πας εκεί, κυρίως μέσω της Γέφυρας.

Αν όμως ένας από τους λόγους που η Πάτρα βρέθηκε, από τη μία μέρα στην άλλη, να έχει σημαντική διασπορά του κορωνοϊού ήταν οι εσωτερικές μετακινήσεις και αν πράγματι αυτό που λέγεται από πολλούς ότι τον ιό “μας τον έφεραν οι Αθηναίοι” είναι αλήθεια, τότε καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι οι υγειονομικές αρχές θα έχουν τους δικούς τους λόγους για να φοβούνται νέες εξάρσεις της επιδημιολογίας σε άλλες περιοχές.

Από την Αθήνα, στην Πάτρα και από την Πάτρα στη Ναύπακτο, δηλαδή. Είναι και αυτός ένας κίνδυνος που έρχεται, σύμφωνα με πολλούς να προστεθεί, στις αρνητικές συνέπειες του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης στην Αχαΐα.

Μια συνέπεια που αν είναι θα φανεί τις επόμενες ημέρες, μαζί βέβαια με την αποτελεσματικότητα των μέτρων στην Αχαΐα.

Για την ώρα περιμένουμε να δούμε αν το ιδιότυπο αυτό lockdown για την εστίαση της Αχαΐας  κρατήσει έως τη Δευτέρα (12 /10) ή θα πάρει παράταση. Κάτι που είναι πιο πιθανό…


Πηγή: patrasevents.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr