Σ. Κωστίκογλου στον Antenna Star: «Στηρίζουμε τις ελπίδες μας στις εκπτώσεις» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα «Άκου τώρα να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Σωκράτης Κωστίκογλου,  με τον οποίο συνομιλήσαμε για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων. 

«Αιφνιδιαστικά το Υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή», είπε ο κ. Κωστίκογλου, «την έναρξη των θερινών τακτικών εκπτώσεων, αφού, όπως ξέρουμε πάρα πολύ καλά όλοι μας, αυτές χρειάζονται λίγες μέρες για να προετοιμαστούν». Κανονικά είπε ο κ. Κωστίκογλου οι εκπτώσεις ξεκινούν την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν μέχρι τέλους του Αυγούστου.

«Το φετινό καλοκαίρι είναι ένα ξεχωριστό καλοκαίρι», σημείωσε «λόγω της υγειονομικής κρίσης, όπως ήταν και το περυσινό. Μόνο που φέτος είναι πολύ πιο δύσκολο για την τοπική μας αγορά, αφού η πανδημία και η εξέλιξη της της υγειονομικής κρίσης έχει συσσωρεύσει πολλές υποχρεώσεις στις τοπικές επιχειρήσεις. Σε αυτή την περίοδο των εκπτώσεων οι συνάδελφοι έμποροι στηρίζουν τις ελπίδες τους για την πραγματοποίηση ενός κάποιου τζίρου, όχι για να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί λόγω των επαναλαμβανόμενων lockdown, αλλά κυρίως για να μπορέσουν να πάρουν μία μικρή ανάσα και να καταφέρουν να δουν με μια αισιοδοξία το μέλλον».

Κάλεσε του καταναλωτές της περιοχής να στηρίξουν τα καταστήματα της τοπικής αγοράς και τόνισε ότι σύμφωνα με τον νόμο πρέπει με ευκρινή τρόπο να αναγράφεται η προηγούμενη τιμή του προϊόντος αλλά και η τιμή της έκπτωσης, υπογραμμίζοντας ότι, «εφόσον τα προϊόντα που πουλάει μία επιχείρηση είναι πάνω από το 60% πρέπει να υπάρχει και το ποσοστό της έκπτωσης».

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση του κ. Κωστίκογλου, με τον Λευτέρη Τηλιγάδα, στο ηχητικό που ακολουθεί: