«Κόβει» το Fuel Pass 3 ο Χρήστος Σταϊκούρας: «Δεν έχει τεθεί θέμα»

Στον… πάγο, για την ώρα τουλάχιστον, έβαλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας το ενδεχόμενο ενός Fuel Pass 3.

«Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας όταν, καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (25.10.2022), ρωτήθηκε για το ζήτημα που «καίει» εκατομμύρια οδηγούς. Ωστόσο, φρόντισε να μην… κλείσει τελείως το «παράθυρο».

«Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα», τόνισε. Αλλά μετά, δεν… απέκλεισε τίποτα για το μέλλον. «Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμα και ουσιαστικά μας λένε αυξήστε το έλλειμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%».

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οριζόντια μείωση φόρων «δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Η οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, 1 δισ. που δεν το αντέχουμε».

Αναφερόμενός στις αυξήσεις στην αγορά, ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι «θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί».