Κριθαράκι Τρικολόρε με κοτόπουλο

Υλικά

 3 μερίδες
  1. 5-6 μπούτια κοτόπουλου
  2. 2 ποτήρια νερό
  3. 2 φλιτζάνια κριθαράκι
  4. 1 ποτήρι νερό
  5. 2 φρέσκες ντομάτες
  6. 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  7. 2 μέτρια καρότα
  8. 1 κρεμμύδι
  9. 1 σκελίδα σκόρδο
  10. 2-3 φύλλα δάφνης
  11. Αλάτι
  12. Πιπέρι
  13. Πάπρικα
  14. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνουμε λίγο λάδι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο η σε χύτρα ταχύτητας.

  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μακραίνουμε ελαφρά.

  3. Προσθέτουμε τα επίσης ψιλοκομμένα καρότα και τις ντομάτες.

  4. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου τσιγαρίζοντας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

  5. Ρίχνουμε την πάπρικα.

  6. Προσθέτουμε τον πελτέ και τσιγαρίζουμε λίγο.

  7. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και κλείνουμε την κατσαρόλα χαμηλώνοντας το μάτι της κουζίνας ή κλείνουμε την χύτρα και πράττουμε όπως συνιστά ο κατασκευαστής της χύτρας. Στην κατσαρόλα διαρκεί περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και στην χύτρα περίπου 20 λεπτά.

  8. Μόλις το κοτόπουλο βράζει, αρχίσει δηλαδή να χωρίζεται το κρέας από το κόκαλο, κλείνουμε την φωτιά.

  9. Παίρνουμε ένα ταψί και γυρνάμε προσεκτικά όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί.

  10. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τα φύλλα δάφνης.

  11. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό, αλάτι πιπέρι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να σωθεί το νερό ή μέχρι να βράσει το κριθαράκι.

  12. Το νερό το προσδιορίζετε εσείς ανάλογα με το πως προτιμάτε τον κριθαράκι. Με ένα ποτήρι νερό γίνεται αλ ντέντε και σχετικά στεγνό. Αν προσθέσετε παραπάνω θα γίνει πιο ζουμερό. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε το κριθαράκι και απευθείας στην κατσαρόλα, όπου θα γίνει ζουμερό.

  13. Συνοδεύεται ιδανικά με σαλάτα και φέτα.

  14. Καλή επιτυχία!

    cookpad.com