Κυρ. Μητσοτάκης: Το «ευχαριστώ» στις χώρες που έστειλαν βοήθεια για τις φωτιές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε μια μια τις χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας και έστειλαν βοήθεια για να αντιμετωπιστούν οι φωτιές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια σειρά από tweets ευχαρίστησε τις χώρες που έστειλαν αεροσκάφη και πυροσβέστες και βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (UCPM) και το rescEU απέδειξαν για άλλη μια φορά την τεράστια αξία τους σε περιόδους ανάγκης. Είμαστε ευγνώμονες σε όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη. Σε δύσκολους καιρούς, η Ένωσή μας στέκεται μαζί με αλληλεγγύη. Ευχαριστώ» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στη Γαλλία για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Υπήρξαν ζωτικής σημασίας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών. Γαλλία, έχεις την ευγνωμοσύνη μας!», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

 

Ακόμη ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία απέστειλε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τη Ρουμάνια, οι οποία συνέδραμε στην κατάσβεση με 130 πυροσβέστες και 25 οχήματα.

Ο πρωθυπουργός ανήρτησε ξεχωριστά tweet με “ευχαριστώ” προς όλες τις χώρες: Σλοβακία, Πολωνία, Κύπρο, Κροατία, Βουλγαρία και Μάλτα.

 

Βοήθεια έστειλαν και το Ισραήλ με την Ιορδανία, χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τις ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια.

 

newsit.gr

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση Βουλευτών Κ.Κ.Ε. για την ακαρπία στην ελαιοπαραγωγή της Αιτωλοακαρνανίας