Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ακτίου-Βόνιτσας για τη νέα σχολική χρονιά

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ακτίου-Βόνιτσας μέσω του Δημοτικού Συμβούλου της και εκ νέου Υποψήφιο Δήμαρχο Νώντα Μωραΐτη εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά. Σε αυτή αναφέρει τα εξής:

«Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές μια καλή σχολική χρονιά. Στους μαθητές που θέλουν να βρουν απαντήσεις στα μεγάλα «γιατί;» της εποχής μας. Στους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να βάζουν φιλόδοξους στόχους και να τους παλεύουν. Στους καθηγητές που θέλουν να τιμήσουν τον ρόλο τους, να διαπαιδαγωγήσουν τη νέα γενιά με τις αξίες της γνώσης, της αλήθειας και της αλληλεγγύης.

Σε όλα αυτά τα «θέλω» δεν είστε μόνοι σας. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου-Βόνιτσας θα είναι δίπλα σας. Σας ευχόμαστε μια καλή και αγωνιστική χρονιά λοιπόν. Γιατί μόνο με αγώνες μπορεί το σχολείο να γίνει καλύτερο, ο καθένας μας να βελτιώνεται αλλά και η κοινωνία να πάει μπροστά

Για πολλά Σχολεία το άνοιγμα, δε θα είναι αυτό που περιμένουμε. Το καλοκαίρι ήταν γεμάτο  αγωνία για γονείς και εκπαιδευτικούς που διεκδικούσαν το αυτονόητο. Τα παιδιά τους να επιστρέψουν με το άνοιγμα στις 11 Σεπτεμβρίου στα σχολεία τους. Αυτό όμως δεν θα συμβεί, για τα παιδιά του Γυμνασίου Βόνιτσας, καθώς οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί παρά τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να διαταραχτεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς των συγκεκριμένων μαθητών και εκπαιδευτικών με ότι αυτό συνεπάγεται και να είναι στον αέρα η λειτουργία του. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για αυτή την τραγική κατάσταση είναι τεράστιες και δεν πείθουν οι απαντήσεις της σε ερώτηση που έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δ.Σ.

Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία των μαθητών στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα γυρίσει στα ίδια παλιά, ασυντήρητα και επικίνδυνα κτίρια.

Συναντάμε πολλά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ιδιαίτερα σε παράλληλες στηρίξεις –που για κάποιο λόγο θα πρέπει -κατά τους «αρμόδιους»- να θεωρούμε δεδομένο ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουν από την αρχή της Σχολικής χρονιάς τα παιδιά αυτά τη βοήθεια που έχουν ανάγκη– ενώ και αρκετά αιτήματα θα μείνουν στο τέλος ανικανοποίητα.

Είναι η ίδια πολιτική που αφήνει πάνω από 2.500 παιδιά εκτός των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, εκατοντάδες άλλα να μείνουν εκτός Κ.Δ.Α.Π., οδηγώντας τα νέα ζευγάρια είτε σε ιδιωτικές δομές με το ανάλογο κόστος είτε στο να μην εργάζεται ο ένας από τους δυο γονείς, είτε να αναλάβουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό και διαχρονικό. Είναι η πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι Δημοτικές Αρχές. Είναι ο προσανατολισμός του κεντρικού κράτους που μέσα και από τις περιφέρειες και τους δήμους, ικανοποιεί τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών.

Και οι άλλες Παρατάξεις, θα δηλώσουν δήθεν την κατανόηση τους και θα διαπιστώσουν τα προβλήματα που αφορούν τα Σχολεία και την εκπαίδευση γενικότερα αλλά θα μείνουν ακριβώς στην διαπίστωση.

Δε δείχνουν να έχουν καμία διάθεση να συγκρουστούν με την κεντρική πολιτική η οποία δεν έχει καμία πρόβλεψη για σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη, κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών, και που δίνει προτεραιότητα σε έργα που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι των παιδιών μας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει διαχρονικά τα σοβαρότατα προβλήματα των σχολείων σε προτεραιότητα, προβάλλει την άμεση ανάγκη, έστω και τώρα, να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου μας και να προχωρήσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντισεισμικής προστασίας. Ήταν πάντα κοντά στις διεκδικήσεις των γονέων, των μαθητών, στον αγώνα των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολείων για μόνιμη κάλυψη όλων των αναγκών. Θέτει το ζήτημα ακριβώς στον πυρήνα του χωρίς περιστροφές και χωρίς να κρύβεται πίσω από κούφια λόγια και διαπιστώσεις. 

Καλούμε τους δημότες, να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα, που είναι ότι όλοι αυτοί οι «δήθεν ανεξάρτητοι» που σήμερα ζητούν την ψήφο του, εκπροσωπούν   τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και κυβερνούν και είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση των Σχολείων που στέλνουμε τα παιδιά μας.

Γι’ αυτό καλούμε τους δημότες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας να δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο και την Περιφέρεια για να βάλουμε μπροστά τις πραγματικές μας ανάγκες.»

 

Διαβάστε επίσης: «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αγρινίου: Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς με κενά και προβληματικά κτίρια