«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αγρινίου: Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς με κενά και προβληματικά κτίρια

«Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμαστε σε όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, τους εργαζόμενους στα Σχολεία μας, καλή χρονιά με δύναμη και υγεία!», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αγρινίου και συνεχίζει:

«Για άλλη μια χρονιά έχουμε να αντιμετωπίσουμε το άνοιγμα των Σχολείων με όρους που δεν ταιριάζουν στις ανάγκες των παιδιών μας και τις δικές μας.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει και τα σχολεία της περιοχής μας με δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι λείπει το 50% των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. 

Άλυτο παραμένει ακόμη το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα. Το 50% των Νηπιαγωγείων της περιοχής μας είναι στεγασμένα σε ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια.

Τα σχολικά κτίρια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ως προς την ασφάλεια και την υγιεινή τους ( αντισεισμική θωράκιση, πυρασφάλεια, καθαριότητα με εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και όχι με 3ωρα).

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ.

ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ!

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ως «Λαϊκή Συσπείρωση» θα  συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά για την επίλυση κάθε προβλήματος που δεν επιλύθηκε!

Διεκδικούμε με το ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ με ευθύνη της Κυβέρνησης, του Υπ. Παιδείας, της Περιφέρειας, του Δήμου:

  • Κανένας μαθητής χωρίς δάσκαλο για όλα τα μαθήματα
  • Κανένας μαθητής χωρίς υποστήριξη και ιατρική περίθαλψη
  • Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο. 
  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για όλα τα παιδιά με 15 μαθητές ανά τάξη
  • Αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, υλικοτεχνική υποδομή). 

Είναι στο δικό μας χέρι να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε ώστε τα παιδιά μας να διανύσουν αυτήν την όμορφη περίοδο της ζωής τους ευτυχισμένα, σε ασφαλές περιβάλλον, λαμβάνοντας ολοκληρωμένη και ουσιαστική μόρφωση. Γι’ αυτό και στις 8 Οκτωβρίου μαυρίζουμε τους συνδυασμούς που στηρίζονται από Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίοι δημιούργησαν και το πρόβλημα και στηρίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση».  

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Τιμολέων Παπανικολάου

Ιωάννης Καρναβίας

 

Διαβάστε επίσης: Ιωάννης Λ. Τριανταφυλλάκης: «Νέα σχολική χρονιά, νέα όνειρα, νέα γνώση, νέα ελπίδα»