Λέσβος: Νεκρό βρέφος από πτώση στη θάλασσα

Η Λέσβος στο επίκεντρο για την θλιβερή είδηση. Το βρέφος ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα. Τι είχε πει η μητέρα του, λίγες μέρες νωρίτερα στους άντρες του λιμενικού…

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για ένα αγγελούδι που παρέμενε αγνοούμενο για 12 μέρες. Το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Ερμογένη και η Λέσβος προσπαθεί να συνέλθει από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν. Πίσω από την τραγωδία κρύβεται υπόθεση διακίνησης μεταναστών. Μητέρα και βρέφος έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια και λίγο πριν αποβιβαστούν, το παιδί έπεσε από τα χέρια της μητέρα του, στη θάλασσα. Παρά τις έρευνες που έγιναν εκείνη τη στιγμή το μωρό δεν εντοπίστηκε. Οι ελπίδες είχαν αρχίσει να χάνονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και η υπόθεση έκλεισε όπως απεύχονταν οι πάντες.

Ένα βρέφος σε προχωρημένη σήψη ανασύρθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου από την περιοχή του Αγίου Ερμογένη στη Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες εικάζεται ότι προέρχεται από ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες, στην περιοχή Τσίλια στις 9 Δεκεμβρίου κοντά στην είσοδο του κόλπου της Γέρας το οποίο και δεν είχε γνωστοποιηθεί.

Τότε σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi.gr, γυναίκα Αφρικανικής καταγωγής που επέβαινε στη βάρκα είχε δηλώσει ότι είχε χάσει το βρέφος παιδί της. Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

Στις 9/12/2022 αποβιβάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή «Τσίλια» της Λέσβου 45 αλλοδαποί, το σύνολο των οποίων εντοπίστηκε και συνελήφθη σε ορεινή περιοχή από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. Μετά τον εντοπισμό τους, 24χρονη αλλοδαπή, δήλωσε την πτώση του βρέφους της, στη θάλασσα πριν την αποβίβαση των αλλοδαπών στην ακτή.

Για το περιστατικό διεξήχθησαν έρευνες από περιπολικά σκάφη και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αρνητικά αποτελέσματα. Η αυλαία έπεσε 4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όταν το αγγελούδι εντοπίστηκε νεκρό.

newsit.gr