Ο Γ. Λεχουρίτης στον Antenna Star: «Η χειρότερη περίοδος ακρίβειας των τελευταίων 40 ετών» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Γιώργος Λεχουρίτης με αφορμή τις ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στη συνέντευξή του ο κ. Λεχουρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος λαμβάνουμε κάθε μέρα εκατοντάδες τηλέφωνα καταναλωτών και διαμαρτυρόμαστε για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της Ελλάδας» και συνέχισε λέγοντας ότι:

«Βασικά καταναλωτικά αγαθά στα ύψη, όπως ψωμί από 1,60 το κιλό στα 2,20 το κιλό φρούτα και λαχανικά έως 130% επάνω σε σχέση με το 2020.

Από έρευνα που κάνουμε ως ΙΝΚΑ στην αγορά διαπιστώθηκε ότι αυξήσεις υπάρχουν παντού όπως Οικοδομικά υλικά 40%, ηλεκτρικά 35%, ηλεκτρονικά 35%, ρούχα 30%, υποδήματα 35%, παροχές υπηρεσιών, εστιατόρια, καφέ, καύσιμα 25%, τουριστικές περιοχές πανάκριβες έφτασε να πωλείται το σουβλάκι πίτα γύρος στα 4 ,60 το ένα. Τα καύσιμα ξεπέρασαν τα 2 ευρώ το λίτρο η απλή βενζίνη, η σούπερ αμόλυβδη βενζίνη έφτασε στα 2, 27 το λίτρο. Η ακρίβεια καλπάζει από τον Σεπτέμβριο του 2020 δηλαδή εν μέσω υγειονομικής κρίσης κάποιοι κερδοσκόποι αλωνίζουν την αγορά. Ως καταναλωτές προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τον Covid -19 όμως όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε και την αισχροκέρδεια ορισμένων επαγγελματιών».

Κλείνοντας είπε πως: «Ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος φωνάζουμε συνέχεια από τις αρχές του έτους 2021 για την επερχόμενη ακρίβεια στην αγορά. Δυστυχώς κανείς δεν μας άκουγε. Λίγο λίγο λεπτά του ευρώ έφεραν τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Πρόταση του ΙΝΚΑ είναι να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση ή και απαλλαγή συντελεστή Φ.Π.Α. σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων όπως νερό, ψωμί, γάλα, νερό ύδρευσης, ρεύμα , και ζωοτροφών καθώς φυτοφάρμακα λιπάσματα».

Ακούστε, αναλυτικά, όλη τη συνέντευξη του Προέδρου του ΙΝΚΑ κ. Γιώργου Λεχουρίτη στον Antenna Star 103.5: