Στο Μάλμε η Eurovision το 2024 – Δύο μέρες μετά το Πάσχα ο Πρώτος Ημιτελικός (Videos)

Τέλος λαμβάνει το «θρίλερ» με την κούρσα διεκδίκησης του 68ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2024 στη Σουηδία. Μετά τη νίκη της Loreen, που συζητήθηκε λόγω της επιρροής που άσκησαν οι κριτικές επιτροπές στο αποτέλεσμα, η διοργάνωση παίρνει για 7η φορά στην ιστορία του τον δρόμο για τη Σουηδία.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η EBU πριν από λίγα μόλις λεπτά, ο διαγωνισμός της Eurovision 2024 θα διεξαχθεί στο Μάλμε στις 7 (Α’ Ημιτελικός), 9 (Β’ Ημιτελικός) και 11 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός). Σημειώνεται πως τη φιλοξενία του θεσμού διεκδικούσαν επίσης στενά η Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Όρνσκολντσβικ.

Το Μάλμε έχει διοργανώσει τη Eurovision δύο φορές στο παρελθόν: το 1992 αλλά και το 2013. Είναι η πρώτη φορά που επί 5 συναπτά έτη ο διαγωνισμός δεν διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της νικήτριας χώρας, αφού προηγήθηκαν το Λίβερπουλ, το Τορίνο, το Ρότερνταμ και το Τελ Αβίβ.

«Ανακοινώνουμε με ενθουσιασμό την επιστροφή σε αυτή τη ζωντανή και δυναμική πόλη που έχει αποδείξει ότι διαθέτει τους χώρους και τις υποδομές για να φιλοξενήσουν απόλυτα το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του κόσμου. Το Μάλμε ταιριάζει τέλεια με το πνεύμα της διαφορετικότητας που διέπει τον διαγωνισμό», αναφέρει ο Executive Supervisor της Eurovision, Martin Österdahl.

Η νίκη της Loreen στον διαγωνισμό οδηγεί τη Eurovision επί σουηδικού εδάφους για 7η φορά, αφού προηγήθηκαν οι διοργανώσεις στη Στοκχόλμη (1975, 2000, 2016), το Μάλμε (1992, 2013) και το Γκέτεμποργκ (1985).

Μέχρι στιγμής 18 χώρες έχουν δηλώσει και επίσημα το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη Eurovision του 2024, με την επιστροφή του Λουξεμβούργου μετά από 30 ολόκληρα χρόνια αποχής να ξεχωρίζει. Μάλιστα, το «Μεγάλο Δουκάτο» έχει ορίσει ως ημέρα διεξαγωγής του Εθνικού του Τελικού για τις 27 Ιανουαρίου του 2024.

zappit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο – «Αυτή η νύχτα μένει»: Στρατής και Χρήστος σε μία τελική αναμέτρηση (Trailer)