Μαριαλένα Λιόκαυτου: «Θα πρέπει να σπάσει η σιωπή» (Ηχητικό)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το στέλεχος του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αγρινίου, Παιδοψυχολόγος κ. Μαριαλένα Λιόκαυτου, μίλησε στον «Antenna Star FM 103.5» και τη Νάντια Μπούτα.

Η κ. Λιόκαυτου αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να γίνει για την πρόληψη της έμφυλης-ενδοοικογενειακής βίας είναι «να σπάσει η σιωπή» από μέρους των γυναικών θυμάτων βίας, καθώς υπάρχει ένα ολοκληρωμένο Δίκτυο Δομών και Υπηρεσιών στη χώρα μας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Σε αυτό το Δίκτυο εντάσσεται και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αγρινίου, ο οποίος λειτουργεί στην πόλη μας από το 2014 και δύναται να φιλοξενήσει έως είκοσι άτομα, γυναίκες θύματα έμφυλης βίας μαζί με τα παιδιά τους, ενώ στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό το οποίο παρέχει τη δέουσα ψυχοκοινωνική στήριξη.

Η κ. Λιόκαυτου εξήγησε το τι θα πρέπει να κάνει μια γυναίκα στην περίπτωση που έρθει αντιμέτωπη με συμπεριφορές βίας στο οικογενειακό ή κοινωνικό της περιβάλλον και τόνισε ότι «οι γυναίκες θύματα βίας δεν πρέπει να νιώθουν μόνες καθώς υπάρχει μια Δομή που μπορεί να τις αγκαλιάσει και να τους προσφέρει έμπρακτα στήριξη».

Η κ. Λιόκαυτου κατέληξε λέγοντας ότι «θα πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να πούμε ένα μεγάλο «Όχι» στην έμφυλη βία, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει αυτός ο κόσμος και να γίνει καλύτερος και για τις γυναίκες και για τα παιδιά μας, τα οποία είναι οι μελλοντικοί πολίτες αυτού του κόσμου».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη της κ. Μαριαλένας Λιόκαυτου στον «Antenna Star FM 103.5»: