Μαυρομμάτης στο AgrinioTimes.gr: «Πρόβλημα οι καταπατήσεις στο δρόμο Βόνιτσα-Μύτικα»

Ξεκινούν αύριο οι συντηρήσεις τριών επαρχιακών οδών του Νομού της Αιτωλοακαρνανίας. Οι δρόμοι αυτοί είναι, η 48ης επαρχιακή οδός Αστακός – Μύτικα, η επαρχιακή οδός Βόνιτσας – Παλαίρος – Μύτικας και η 3ης επαρχιακής οδός Αστακός – Βασιλόπουλο – Βελλά, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. Ευρώ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, κ. Θανάση Μαυρομάτη, μας ενημέρωσε ότι οι συντηρήσεις των παραπάνω δρόμων θα ξεκινήσουν από την επαρχιακή οδό Βόνιτσας – Παλαίρος – Μύτικας, με έργα δια πλάτυνσης της οδού και μάλιστα όπου είναι δυνατό, θα προσπαθήσουμε να κατασκευάσουμε αριστερά και δεξιά πεζοδρόμια, αφού όπως είναι γνωστό στο συγκεκριμένο αρκετοί είναι εκείνοι που κυκλοφορούν πεζοί. «Άλλωστε», συμπλήρωσε «αυτό είναι και ένα αίτημα του Δημάρχου, κ. Αποστολάκη».

«Ένα πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε στον συγκεκριμένο δρόμο», είπε ο κ. Μαυρομάτης, «είναι οι καταπατήσεις που υπάρχουν μέσα στην απαλλοτριωμένη περιοχή αριστερά και δεξιά του δρόμου. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο έργο».

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι αν θέλουμε κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να γίνουμε σοβαροί με τα λεφτά που ξοδεύονται από τις δημόσιες δαπάνες για έργα υποδομής, θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε με αυτές τις αβελτηρίες. Αυτό φυσικά θέλει και πυγμή και τόλμη.

AgrinioTimes | Ρεπορτάζ: Λευτέρης Τηλιγάδας