Με μεγάλη επιτυχία ο Καινοτόμος 1ος Διαγωνισμός Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής Αιτωλ/νίας

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε ο καινοτόμος 1ος Διαγωνισμός Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας από το Πρότυπο Κέντρο Έρευνας, Ρομποτικής και Τεχνολογίας «Makerlab» την Κυριακή 18/12/2022 υπό την Αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Περιφερειακού Τμήματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας, του Δ. Αγρινίου, της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ.) και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα πρότυπα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (Π.Δ.Π.) με τη συμπερίληψη των πλέον σύγχρονων γλωσσών προγραμματισμού.

Χαιρετισμό πριν την έναρξη του διαγωνισμού απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία και υπογράμμισε τον απεριόριστο, θετικό αντίκτυπο τέτοιων  εκδηλώσεων στην τοπική κοινωνία και το σύνολο του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.  Με καταγεγραμμένη τη διαρκή προώθηση αντίστοιχων  εξωστρεφών δράσεων, που στον πυρήνα τους εντοπίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη, η καινοτομία και η οικονομική/κοινωνική πρόοδος, ο κ. Μπλέτσας κατέστησε σαφή την θεσμική του στοχοπροσήλωση στην αρωγή τέτοιων πρωτοβουλιών από το Τ.Ε.Ε. Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Παράλληλα επισήμανε την απολύτως αναγκαία επένδυση στο δυναμικό ανθρώπινο κεφάλαιο της περιοχής, που μέσα από την καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων του σε θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην αναπτυξιακή απογείωση του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.  Προς αυτή την κατεύθυνση τόνισε τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Τ.Ε.Ε. Ν. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς διαθέτει την τεχνογνωσία να εξειδικεύσει την απαιτούμενη τεχνολογική πρόοδο σε καταλυτικούς τομείς της τοπικής οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Μπλέτσας συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού και δεσμεύτηκε για την προώθηση και πραγματοποίηση και άλλων, ποικίλων εξωστρεφών και καινοτόμων δράσεων από το Περιφερειακό Τμήμα του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοaκαρνανίας στο προσεχές διάστημα.