Μεσολόγγι: Οι πρώτοι ασθενείς με covid-19 στο Νοσοκομείο

Παρόλο που οι γιατροί του νοσοκομείου Μεσολογγίου ζήτησαν ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό για να μπορεί η εν λόγω μονάδα, να δεχθεί περιστατικά covid, η 6η ΥΠΕ αποφάσισε άμεσα την μεταφορά τέτοιων ασθενών.

Ήδη από χθες έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα ηλικιωμένων από το γηροκομείο των Ιωαννίνων. Την μετατροπή ενός τμήματος του νοσοκομείου Μεσολογγίου σε covid, αποφάσισε η 6η ΥΠΕ σε συνεννόηση προφανώς με το Υπουργείο Υγείας, αλλά  αυτή η απόφαση δεν συνοδεύτηκε  με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Προκειμένου το νοσοκομείο να ανταπεξέλθει σε αυτές τις αυξημένες ανάγκες, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, αποφασίστηκε να μετατραπεί η πρώην παιδιατρική σε κλινική covid, ενώ η χειρουργική θα παραμείνει όπως ήταν από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και εκδηλώθηκε η πανδημία, δηλαδή θα φιλοξενεί τα ύποπτα κρούσματα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ. Να υπενθυμίσουμε ότι τα χειρουργικά περιστατικά όλο αυτό το διάστημα φιλοξενούνται στην ορθοπεδική κλινική.

Η πρώην παιδιατρική κλινική διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε μέχρι την Παρασκευή να είναι έτοιμη για τα περιστατικά. Φαίνεται πάντως ότι δεν θα περιοριστούν στα 3 που ήδη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου αλλά τις επόμενες ημέρες θα έρθουν και άλλα.

aixmi-news.gr