Μια αξέχαστη εμπειρία: Η χθεσινή συζήτηση για το Πανεπιστήμιο

Τελικά, ακόμα και μετά τη συζήτηση χθες το βράδυ για το Πανεπιστήμιο στην τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αίσθηση που είχα πριν απ’ αυτή γι’ αυτήν  παραμένει η ίδια. (Δείτε ΕΔΩ)

Δυστυχώς, αυτή η συνεδρίαση άργησε ένα περίπου μήνα.

Είμαι κάτι παραπάνω από βέβαιος, ότι εάν είχε συμβεί ΠΡΙΝ η Διαμαντοπούλου… (συγνώμη, η Κεραμέως ήθελα να πω) και η κυβέρνηση περνούσε το νόμο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα τότε η πραγματικά «ρεαλιστική» πρόταση του Αιτωλοακαρνάνα Υπουργού (Δείτε ΕΔΩ) μπορεί και να έφερνε αποτέλεσμα.

Δυστυχώς όμως αυτή υπονομεύτηκε από τις ίδιες τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης.

Κρίμα.

Κρίμα, γιατί όσο παρακολουθώ αυτό το συμβούλιο ήταν η μοναδική πρόταση που ήρθε σε αυτό το όργανο και εμπεριείχε γνώση του ζητήματος, κυρίως των θέσεων του αντιπάλου, ιδεολογική καθαρότητα (με την οποία φυσικά και διαφωνώ, αλλά αυτό είναι «πρόβλημα» μου), διπλωματία, μέθοδο στρατηγική και στόχευση.

Ο νόμος της Κεραμέως όμως την ακυρώνει.

Υ.Γ.1. Αυτό που μου άρεσε πάντως ήταν που άκουσα εκπροσώπους του αγρινιώτικου λαού να κάνουν αναφυλαξία με την ιδέα της συγκρότησης επιτροπής. Ξεχνάνε φαίνεται, ότι ακόμα και για την σύνταξη ενός ψηφίσματος το πρώτο πράγμα που ζητούν είναι η συγκρότηση επιτροπής.

Υ.Γ.2. Έγιναν κι άλλα… αλλά και χώρο έχουμε και χρόνο για να επανέλθουμε.

Υ.Γ.3. Η χθεσινή συνεδρίαση πάντως, ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr