Μίλτος Ζαμπάρας για Αυτοδιοικητικές Εκλογές: «Ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην οργάνωση και τη λειτουργία»

Δήλωση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτου Ζαμπάρα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 

«Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους και Συμβούλους από την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου.

Ως Αιτωλοακαρνάνες, μπροστά στα προβλήματα και τα ανοιχτά ζητήματα του τόπου μας, οφείλουμε να δώσουμε τις λύσεις που απαιτεί η κοινωνία και το συλλογικό καλό.

Λύσεις που απαιτούν σοβαρό και οραματικό σχεδιασμό, αφοσίωση, βούληση και αποτελεσματικότητα. Μόνο έτσι θα βγάλουμε την περιοχή μας από το τέλμα και την υστέρηση.

Επιπλέον, είναι άξιοι σεβασμού όσοι εκτέθηκαν ως υποψήφιοι και δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Είναι δύσκολο να θέτεις εαυτό στην κρίση των συμπολιτών σου και θέλω να πιστεύω ότι η μη εκλογή του καθένα δεν θα ανακόψει την επιθυμία για πρόσφορα.

Η συμμετοχή των πολιτών σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων ενισχύει τη δημοκρατία, και αποδυναμώνει τα συγκεντρωτικά θεσμικά μοντέλα.

Προφανώς τα τελευταία χρόνια έχουν ανθίσει σχέσεις συνδιαλλαγής αλλά αυτό δεν εξαντλείται σε λίγες γραμμές. Είναι όμως και αυτό σημείο των καιρών. 

Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και την Προοδευτική Παράταξη τα αποτελέσματα αναδεικνύουν ξανά την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην οργάνωση και τη λειτουργία του.

Όχι την τελευταία στιγμή, αλλά από αύριο κιόλας, πρέπει να δημιουργήσουμε Δημοτικές και Περιφερειακές Παρατάξεις που θα μιλάνε με τη κοινωνία και θα αναπνέουν μαζί της.

Με ανθρώπους που θα αγωνιούν για τις αγωνίες της και δεν θα συμβιβάζονται με μια κοινωνία μηδενικών προσδοκιών.

Με αυτούς που τους συνδέει η άμβλυνση των ανισοτήτων μέσω δομών συμπερίληψης και κοινωνικής αλληλεγγύης, η έντιμη και διαφανής διαχείριση του δημοσίου χρήματος, η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και η προσπάθεια για δίκαιη, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, με συμμετοχή του συνόλου της κοινωνίας. 

Η ανανέωση λοιπόν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το σημείο της νέας εκκίνησης.

Να ξεκινήσουμε από τη γειτονιά, την κοινότητα, τον Δήμο. Οφείλουμε να αναδείξουμε νέα πρόσωπα, νέα στελέχη, με την απαραίτητη κοινωνική γείωση που σήμερα είναι μικρή. Με διάθεση να προσφέρουν στον τόπο. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν».

 

Διαβάστε επίσης: Μίλτος Ζαμπάρας: «Μεγάλος κίνδυνος από τη διάβρωση της Ακτογραμμής Αντιρρίου – Ρίζας»