Ο Μίλτος Ζαμπάρας για τις κατεδαφίσεις στην Αττική: «Τις θυμήθηκε η Ν.Δ. μετά από 4,5 χρόνια!»

Ο Μίλτος Ζαμπάρας για τις κατεδαφίσεις στην Αττική: «Τις θυμήθηκε η Ν.Δ. μετά από 4,5 χρόνια!»

Πιο αναλυτικά τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Ζαμπάρας:

«Σήμερα το ΥΠ.ΕΝ. ανακοίνωσε πιλοτικό έργο κατεδαφίσεων τελεσίδικα αυθαιρέτων στην Αττική. Είναι εντυπωσιακή η κοντή μνήμη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Ας θυμίσουμε στον κ. Σκυλακάκη ότι οι μόνες συμβάσεις κατεδαφίσεων που αξιοποίησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέχρι σήμερα, είναι αυτές της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. ανέλαβε το 2018 την ευθύνη των κατεδαφίσεων και ξεκίνησε να υλοποιεί ένα έργο κατεδαφίσεων ακινήτων, ύψους 500.000 ευρώ με τριάντα οκτώ τελεσίδικες αποφάσεις. Παράλληλα ξεκίνησε τη χρηματοδότηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με το Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του 2019.

Θυμίζουμε ακόμα το 2016 τις κατεδαφίσεις στις ταβέρνες στο Σχινιά που καθυστερούσαν για δεκαετίες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις παρά τις ευρωπαϊκές καταδίκες.

Θυμίζουμε την σταθερότητα που το ΥΠ.ΕΝ. – όσους Υπουργούς και να αλλάζει –να μην υλοποίει τη θεσμοθετημένη πλατφόρμας εντοπισμού καταγραφής και παρακολούθησης αυθαιρέτων που από το Μάιο του 2019 έχει εκδοθεί η αντίστοιχη Κ.Υ.Α.

Ένα ηλεκτρονικό σύστημα που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. και 5 χρόνια τώρα δεν υλοποιείται, παρότι είναι ένας θεσμός για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και κανένας Υπουργός δεν έχει το θάρρος να την καταργήσει απλά το απαξιώνει όπως απαξιώνει όλο το περιβάλλον.

Ελπίζουμε ο κ. Σκυλακάκης να μην μας φέρει προ εκπλήξεως με νέες παρατάσεις μη κατεδαφίσεων που συνήθιζαν οι προκάτοχοι του».

 

Διαβάστε επίσης: Μίλτος Ζαμπάρας: «Σε πλήρη απαξίωση από την Κυβέρνηση οι δασικές υπηρεσίες»