Μίνι μάρκετ πουλούσε χωρίς ιατρική συνταγή Lexotanil, Xanax και αντιβιώσεις

Φάρμακα για τα οποία απαιτούνταν ειδική συνταγή, πούλαγε… μίνι μάρκετ στα Επτάνησα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης. Για την ακρίβεια, το μίνι μάρκετ πούλαγε ανάμεσα σε άλλα, Lexotanil και Xanax!

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας:

Κατόπιν καταγγελίας, κλιμάκιο της ΕΑΔ – με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ – διενήργησε έλεγχο σε περιοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις 27.09.2023, σε κατάστημα το οποίο, βάσει των καταγγελλομένων, πωλούσε φάρμακα ενώ δεν διέθετε σχετική άδεια φαρμακείου.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου στο κατάστημα, διαπιστώθηκε η πώληση συνταγογραφούμενου φαρμάκου (αντιβίωση) και βρέθηκαν πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων – για τα οποία απαιτείτο συνταγογράφηση – χωρίς ωστόσο το κατάστημα να διαθέτει άδεια φαρμακείου.

Επιπρόσθετα, βρέθηκαν φάρμακα για τα οποία απαιτείτο ειδική συνταγή ναρκωτικών (Lexotanil, Stedon, Hipnosedon , Xanax) και η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε κατάσχεση αυτών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατόπιν των ως άνω διαπιστώσεων του κλιμακίου, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, θα συνταχθεί σχετική έκθεση η οποία θα διαβιβασθεί α) στον αρμόδιο Εισαγγελέα και β) στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες.

ethnos.gr

Διαβάστε επίσης: «Δε δικαιολογείται ο τραυματισμός της Μαίρης Χρονοπούλου στο σημείο που βρέθηκε» (Video)