Μωβ κάδους για ανακύκλωση ρούχων τοποθέτησε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου (Photos)

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου διευρύνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης με την τοποθέτηση των πρώτων εννέα μωβ κάδων για την εναπόθεση παλιών ρούχων σήμερα Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024.

Οι κάδοι αυτοί έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία του Μεσολογγίου (ΔΕΥΑΜ, Πάρκινγκ Market In, Πλατείας Δάφνες, Ο.Α.Ε.Δ. – Αλίπεδα, τρίγωνο Εργατικού Κέντρου, Πλατεία έναντι Δημαρχείου, Λιμάνι-στο περίπτερο, έναντι Μουσείου Μάγερ και στα παλαιά LIDL), ενώ εντός των ημερών θα ακολουθήσει η τοποθέτηση άλλων 14 κάδων στο Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Νεοχώρι και την Κατοχή.

Ρούχα τα οποία δε χρησιμοποιείτε πλέον, υποδήματα, τσάντες, ζώνες, γάντια, κασκόλ και άλλα αξεσουάρ, λευκά είδη όπως σεντόνια και κουρτίνες, μπορούν πλέον να τοποθετούνται στους ειδικούς μωβ κάδους, πλυμένα και μέσα σε κλειστές, καθαρές τσάντες.

Κατόπιν διαλογής, εκείνα που είναι σε καλή κατάσταση θα προσφέρονται δωρεάν σε άτομα και οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου ή θα αποστέλλονται για την ανακούφιση σεισμοπαθών, πυρόπληκτων και άλλων πληθυσμιακών ομάδων που έχουν ανάγκη, ενώ όσο είναι ακατάλληλα θα ανακυκλώνονται.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου απευθύνει έκκληση σε όσες και όσους διαθέτουν ρουχισμό που δεν χρειάζονται, να μην τον απορρίψουν αλλά να τον εναποθέσουν στους νέους μωβ κάδους, επιτυγχάνοντας έτσι σημαντικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό όφελος.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε να μην τοποθετούνται ρυπαρά απορρίμματα στους μωβ κάδους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τοποθέτησης μέσα στις επόμενες ημέρες, μωβ κάδοι θα βρίσκονται στα παρακάτω σημεία:

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Έναντι Βασιλόπουλου
Αγίου Αθανασίου
Δ.Ε.Υ.Α.Μ.
Parking Market In
Πλατεία δάφνες
Πλατεία Τρικούπη
Πλατεία Πλώσταινας
Ο.Α.Ε.Δ. Αλίπεδα
Τρίγωνο Εργατικό Κέντρο
Πλατεία έναντι Δημαρχείου
Λιμάνι στο περίπτερο
Λιμάνι στον Ναυτικό Όμιλο
Έναντι Μουσείου Μάγερ
Παλαιά LIDL
Νοσοκομείο δίπλα Α.Τ.Μ

ΑΙΤΩΛΙΚΟ
Σταθμός

ΚΤΕΛ
Εξέδρα
Σχολεία

ΝΕΟΧΩΡΙ
Μεγάλη Πλατεία
Μικρή Πλατεία

ΚΑΤΟΧΗ
Κάτω Πλατεία
Επάνω Πλατεία

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της συνεργαζόμενης εταιρείας: https://www.recycom.gr/

 

Διαβάστε επίσης: Τ.Ε.Ε. – Λίνος Μπλέτσας: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις Εκλογές της Κυριακής, 19 Μαΐου