Μπακλαβάς με καρύδι και μέλι

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 750 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3/4 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 3/4 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας κανέλα
  • 1 κ. σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 σακουλάκι γαρύφαλλα καρφάκια
  • 1 ποτήρι νερού μέλι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα καρύδια με την ζάχαρη, την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλλο
  2.  Σε ένα ταψί στρώνουμε σαν βάση 2 φύλλα κρούστας και πασπαλίζουμε με το μίγμα καρυδιού.
  3. Απλώνουμε άλλο ένα φύλλο πασπαλίζουμε πάλι με το μίγμα καρυδιού μετά άλλο ένα φύλλο κ.ο.κ.
  4. Σκεπάζουμε με 2 φύλλα και χαράζουμε τον μπακλαβά. Τ
  5. ο ποθετούμε τα καρφάκια γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι
  6.  Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει αλλά χωρίς να βράσει.
  7. Περιχύνουμε με το λάδι το μπακλαβά έτσι ώστε το λάδι να πάει παντού (έτσι γίνεται τραγανό)
  8. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, στου 170 βαθμούς

    Μόλις ψηθεί περιχύνουμε το καυτό γλυκό με το μέλι και το αφήνουμε 1 ώρα περίπου να τραβήξει

cookpad.com