Ο Κ. Μπακόπουλος στον Antenna Star για την απεργία των Νοσοκομειακών γιατρών (Ηχητικό)

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τα βασικά αιτήματα της οποίας είναι το αίτημα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εμβολιαστικά κέντρα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αυξήσεις στους μισθούς και έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Για το διεκδικητικό πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, ο Λευτέρης Τηλιγάδας συνομίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Antenna Star, «Άκου τώρα να δεις», η οποία μεταδίδεται κάθε μέρα από τις 9:00 έως τις 10:00 με τον Πρόεδρο της Ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών της Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστα Μπακόπουλο.

«Φτάσαμε να κάνουμε αυτή την κινητοποίηση, γιατί όλον αυτόν τον καιρό, από τον Σεπτέμβριο και μετά κυρίως, αλλά και πριν, ενώ είχαμε πάρα πολύ συγκεκριμένες θέσεις και για τον κορωνοϊό και για την πανδημία και οι οποίες σε βάθος χρόνου αποδείχθηκαν ότι είναι σωστές, αφού προέρχονταν από ανθρώπους που γνώριζαν τα προβλήματα εκ των έσω και πρότειναν λύσεις εφικτές και ουσιαστικές, πρακτικά αγνοηθήκαμε.

Και δεν είναι μόνο που αγνοηθήκαμε, αλλά μας κατηγόρησαν κιόλας με διάφορους τρόπους, ότι δήθεν δεν βοηθάμε, δεν συμμετέχουμε… και διάφορα άλλα, τα οποία βέβαια καμία σχέση δεν είχαν και δεν έχουν με την πραγματικότητα. Αυτό συνέβη και σε τοπικό επίπεδο (δεν εννοώ μόνο τη δική μας την ΥΠΕ ή το δικό μας νοσοκομείο, εννοώ τα διάφορα κατά τόπους νοσοκομεία ανά την Ελλάδα) αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. Εννοώ την υγειονομική υπηρεσία του υπουργείου υγείας Η στάση ήταν η ίδια παντού».

Σε ερώτηση μας πως συνάδουν όλα αυτά τα οποία αναφέρει με τα παλαμάκια στα μπαλκόνια, ο. κ. Μπακόπουλος, μας είπε:

«Όλα αυτά είναι επικοινωνιακές διαδικασίες. Όχι φυσικά τα παλαμάκια από τον κόσμο, γιατί ο κόσμος και το ένοιωθε αυτό που έκανε, και το αισθανόταν, και πραγματικά τον ευχαριστούμε. Αυτά όμως τα παλαμάκια και τα χειροκροτήματα δεν βρήκαν ανταπόκριση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».