Χ. Μπονάνος στον Antenna Star: «Τα άτομα με αυτισμό, βλέπουν, ακούν και αισθάνονται διαφορετικά» (Ηχητικό)

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει το απόγευμα της Παρασκευής στις 19:00 ψηφιακή δράση με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε Παιδική Κακοποίηση», με ομιλητές τη βουλευτή Θεσ/νικης, Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της εκστρατείας κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, γνωστή για τη δραστηριότητά της και την ευαισθησία της για τα θέματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και τους διακεκριμένους ομιλητές Δρ. Ηρακλή Μοσκώφ, εθνικό εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπ. Εξωτερικών, και Γιώργο Νικολαΐδη, ψυχίατρο MD, MA, MSc, PhD, Διευθυντή της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοιν/κης Πρόνοιας του Ινστ/του Υγείας του Παιδιού.

  • Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση στο σύνδεσμο: we.tl/t-OiqAfZaupL

Το θεατρικό έργο θα μεταδοθεί και τις επόμενες τρεις ημέρες Σάββατο 3/4, Κυριακή 4/4, ώρα 19:30, από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω του συνδέσμου youtu.be/2IorrOlh-eE (χωρίς υπότιτλους) και τη Δευτέρα 5/4/21 και ώρα 19:30 στο σύνδεσμο youtu.be/d2lJ6faH2Wg, με ειδική προβολή και για ΑμεΑ (με ελληνικούς υπότιτλους)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5 είπε χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι: «Η παιδική κακοποίηση αποτελεί ένα παγκόσμιο διαχρονικό ζήτημα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας με πολλές εκφάνσεις και πρόσωπα. Με έναν όμως αποδέκτη: Το παιδί».

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, όπως καθιερώθηκε μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το φάσμα του αυτισμού στα παιδιά και τις έρευνες πάνω σ΄ αυτόν καθώς επίσης και για τις προσπάθειες με σκοπό την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής τόνισε: «Τα άτομα με αυτισμό, βλέπουν, ακούν και αισθάνονται τον κόσμο διαφορετικά απ΄ ότι οι άλλοι άνθρωποι. Η πρώιμη παρέμβαση από την προσχολική ηλικία, η συνεχής και δια βίου στήριξη και εκπαίδευση τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση της κατάστασης των αυτιστικών ατόμων. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να καταρρίψουμε τυχόν εικασίες και μύθους για τον αυτισμό, να βοηθήσουμε τις οικογένειες να προβάλλουν την πραγματική εικόνα των παιδιών αυτών, προκειμένου τα άτομα με αυτισμό να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης ένταξης στην κοινωνία μας».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Μπονάνου στον Antenna Star: