Κ. Ναστούλης στον Antenna Star: «Τραγική η κατάσταση των επαγγελματιών της εστίασης, των εργαζομένων και των οικογενειών τους» (Ηχητικό)

Έντονα συγκινησιακά φορτισμένος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Εστίασης Αγρινίου, Κωνσταντίνος Ναστούλης, μιλώντας στην στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5 αναλύοντας το τι ακριβώς καταγγέλλεται σε ότι αφορά την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5».

Ο κ. Ναστούλης περιέγραψε την απόλυτη απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της εστίασης, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους εξαιτίας της συνέχισης του lockdown και από την άλλη εξαιτίας της αντιμετώπισής τους από την πολιτεία.

Στη συνέντευξη έκανε λόγο για εμπαιγμό.

«Η ανακοίνωση των ποσών της «Επιστρεπτέας 5», μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί από τον κλάδο της εστίασης που παραμένει κλειστός για 3ο συνεχόμενο μήνα (6 συνολικά), χωρίς να ασχολείται κανείς μαζί του σοβαρά και άνευ σχεδιασμού διάσωσης», τόνισε ο ίδιος ο κ. Ναστούλης και συνέχισε λέγοντας ότι: «Τα ποσά των 1.000€, 2.000€, 4.000€ σε επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή είναι ελεημοσύνη και ασέβεια για τον κλάδο και τα εξαρτώμενα μέλη του».

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Ναστούλης απάντησε μετά από σχετικό ερώτημα για το πως επιβιώνουν οι οικογένειες όλων εκείνων που εργάζονται στην εστίαση και τώρα δεν έχουν αντικείμενο εργασίας αναφέροντας πως: «Πίσω από τις χιλιάδες επιχειρήσεις υπάρχουν οικογένειες που πρέπει να ζήσουν και για άλλη μια φορά δεν υπάρχουν σε κανένα πλάνο αφού αποκλείστηκαν και πήραν μηδενική ενίσχυση».

Κλείνοντας, ήταν ξεκάθαρος για το πως πρέπει να βρεθεί μία οριστική λύση γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα: «Η Κυβέρνηση μαζί με τους βουλευτές της καθώς και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ζήτησαν να βάλουμε όλοι πλάτη και ο κλάδος έβαλε. Άλλο όμως πλάτη για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και άλλο αφανισμός και εξόντωση που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγείτε. Η εστίαση παραμένει αόρατη για εσάς και δείχνετε ότι έχετε πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και διασύρετε τον κλάδο. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε εμείς και εσείς το Πολιτικό Κόστος. Είναι υπόσχεση στις οικογένειες μας».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Ναστούλη στον Antenna Star 103.5: