Ναύπακτος, 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο – Σ. Ζαχαράκη: «Του χρόνου θα μιλάμε για άλματα υπέρβασης» (Photos)

Στην τελευταία ενότητα της δεύτερης μέρας του τρίτου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Alma Anaptixis μίλησε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έδωσε τα συγχαρητήριά της στους διοργανωτές, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά εύστοχο τον τίτλο Alma Anaptixis, σχολιάζοντας «του χρόνου θα μιλάμε για άλμα υπέρβασης και θα κάνουμε πολλά ακόμη άλματα ανάπτυξης».

Παράλληλα, η κα. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στον διπλωματικό μαραθώνιο που δίνει η χώρα μας στον τουρισμό, με την υπογραφή διμερών συμφωνιών, ενώ μίλησε για τη μεγάλη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας πως είναι το κλειδί για την επόμενη μέρα. Αναφερόμενη στη Δυτική Ελλάδα είπε ότι «η περιοχή δένει τον τουρισμό με την ιστορία και τον πολιτισμό».

 

Νωρίτερα, η Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω διαδικτύου, αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Ευχαρίστησε τους οργανωτές του Συνεδρίου, τονίζοντας ότι «το συνέδριο διεξάγεται σε μια ιστορική στιγμή, που συμπληρώνονται 450 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. «Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη», είπε η κα Καλογήρου, «είναι αλληλένδετα», ενώ όπως είπε «η Αιτωλοακαρνανία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα οποία είναι η πολύ πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά κι όχι μόνο».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κοτρώνης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, αναφέρθηκε στα θέματα της διαχείρισης του τουριστικού προορισμού, τονίζοντας ότι η Αιτωλική Αναπτυξιακή κατάφερε, μετά από μεγάλες προσπάθειες, να είναι μέσα στις πιο πετυχημένες αναπτυξιακές της χώρας.

Έκανε κοινωνό την Υφυπουργό στα προβλήματα και τα θέματα που αντιμετωπίζει, όπως η σημαντική έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό από τους δήμους, το οποίο προσπαθεί να καλύψει με τη συναργασία μεταξύ των δήμων.

Η ενότητα έκλεισε με την παρουσίαση των έργων αποκαταστάσης και ανάδειξης των μνημείων Αιτωλοακαρνανίας από την Ολυμπία Βικάτου, Έφορο Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας. 

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Δημήτρης Παπαδάκης, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Συνείδηση».