Νίκος Γκρίζης στον Antenna Star: «Ο μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου μας» (Ηχητικό)

Νίκος Γκρίζης στον Antenna Star: «Ο μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου μας»

Για όλους και για όλα μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου, το πρωί της Πέμπτης, 6 Απριλίου 2023, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής κ. Νίκος Γκρίζης, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία Αγρινίου.

Ο κ. Γκρίζης αναφέρθηκε αρχικά στην επί σειρά ετών ενασχόληση του με τα κοινά του Δήμου, λέγοντας ότι «από το 2006 μέχρι σήμερα, με την διαρκή τιμητική στήριξη στο πρόσωπό του από τους πολίτες, εργάστηκε με αγάπη για τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε τις οικογένειές μας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «τα τελευταία χρόνια η πόλη μας έχασε τα μεγάλα «υπαρξιακά» στοιχήματα, απώλεσε τα πανεπιστημιακά τμήματα, συνήθισε την προκλητική αδιαφορία για την παρακμή του πάρκου και υπέστη την κατάρρευση των δομών υγείας της περιοχής».

«Ο Δήμος Αγρινίου έχει προοπτική άλλα δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη», όπως είπε, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου για την προσωποκεντρική του πολιτική.

Τόνισε ότι «η συντονισμένη προσπάθεια ανασυγκρότησης του Δήμου μας δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά συλλογικό μας χρέος, που θα προκύψει με σύνθεση δυνάμεων και ισχυρές συνεργασίες. Συνεργασίες με το κοινοβουλευτικό δυναμικό του τόπου, τα επιμελητήρια, τους επιστημονικούς φορείς, τις επαγγελματικές οργανώσεις». 

«Ο μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νίκος Γκρίζης

Ο σχεδιασμός για τον Δήμο Αγρινίου

Όσων αφορά στον σχεδιασμό της παράταξής του για τον Δήμο Αγρινίου, ο κ. Γκρίζης ανέφερε: Είναι καταλυτικής σημασίας να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας και να σχεδιάσουμε μεθοδικά τις παρεμβάσεις, που χρειάζεται το Αγρίνιο, αρχής γενομένης με την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας. Τα χωριά μας πρέπει να αποτελέσουν πεδίο μετρήσιμης ανάπτυξης, να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, τη ραχοκοκαλιά του τόπου, να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, που δομικά θα παρουσιάζεται από την ισχυρή της μητρόπολη με πολλά ακμάζοντα κέντρα. 

Μία πόλη όμως δεν αναπτύσσεται αν δεν επενδύσει στην εξωστρέφεια, αν δεν επιδιώξει την αύξηση της επισκεψιμότητας, αν δεν αναδείξει την πολιτιστική της κληρονομιά. 

Είναι πια επιβεβλημένο να προσεγγίσουμε τεχνολογικά την εποχή μας με τον ψηφιακό ανασχηματισμό του Δήμου Αγρινίου». 

Η νέα γενιά

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε επίσης με έμφαση στη στήριξη της νέας γενιάς.

«Βασικός αρωγός της καινοτομίας για την περιοχή μας οφείλει να είναι η νέα γενιά», τόνισε.

Και συμπλήρωσε:«Η στήριξη στους νέους μας πρέπει να πάψει να αποτελεί τετριμμένο του δημοσίου διαλόγου και να μετουσιωθεί σε υπαρκτή προοπτική που θα τους κρατήσει στον τόπο μας και θα δημιουργήσει συνθήκες εξέλιξης για εκείνους. Οφείλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά μας να μπορούν να ονειρευτούν την ζωή τους, χωρίς στερήσεις, στο Αγρίνιο». 

Ο κ. Γκρίζης ανέφερε, τέλος, ότι «αφετηρία του εγχειρήματος είναι οι κοινές μας ανησυχίες» και επισήμανε ότι σκοπεύει το επόμενο διάστημα, μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου, «να συνομιλήσει με τον κάθε συμπολίτη μας, συνδιαμορφώνωντας την επόμενη μέρα, με σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού και χαράζοντας την πορεία που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Νίκου Γκρίζη στον Antenna Star 103.5:

Διαβάστε επίσης: Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου ο Νίκος Γκρίζης