Ο Νίκος Κοροβέσης στον «Antenna Star 103.5»: Πολιτισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο (Ηχητικό)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης μίλησε στην εκπομπή «Με υπογραφή» στο Σωκράτη Τσόμπο και στον «Antenna Star 103.5» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πολιτισμού.

Μιλώντας στην εκπομπή ο κ. Κοροβέσης επισήμανε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Σήμερα η κρίση λόγω Covid-19 έχει οδηγήσει πάνω από το 50-60% των εργαζόμενων, στο κομμάτι του πολιτισμού, να χάσουν τη δουλειά τους.

Κάποιοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν δραστηριότητα και αρκετοί είναι εκείνοι που σκέπτονται αν θα επιστρέψουν στην εργασία τους, σε τομείς όπως η ψυχαγωγία και διασκέδαση, τα πολιτιστικά δρώμενα κ.α.

Πολιτισμός σημαίνει και μια αδιάκοπη προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο πολιτισμός έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και υπό την έννοια αυτή, η «βίαιη» διακοπή τέτοιων υπηρεσιών προς την κοινωνία μας, δημιουργεί προβλήματα.

Προβλήματα που σήμερα θα πρέπει να ξεπεράσουμε, προσαρμόζοντας τις πολιτιστικές μας δράσεις στα νέα δεδομένα τα οποία έχουν δημιουργηθεί. Με σύμμαχο μας την τεχνολογία, ξεπερνάμε τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν από την πανδημία.

Στηρίζουμε το πολιτισμό μας, μέσα από μία σειρά από δράσεις ουσίας, που έχουν στο επίκεντρο τους τον ίδιο τον άνθρωπο».

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Κοροβέση στον «Antenna Star 103.5»: