Ο Νίκος Σιάσος στον Antenna Star: «Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο Άνω Κεράσοβο» (Ηχητικό)

Αν και έχει περάσει ικανός χρόνος από την μέρα που σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση στο Άνω Κεράσοβο Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου τα μεγάλα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν αλλά μέρα με τη μέρα μεγεθύνονται με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και ιδίως οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να βρίσκονται σε απόγνωση μιας κι δεν έχει δοθεί ακόμη πρόσβαση προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων.

Τα πιο παραπάνω ανέφερε στη σημερινή του συνέντευξη ο Πρόεδρος του Άνω Κερασόβου Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου Νίκος Σιάσος στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5

«Καρκινοπαθής συγχωριανός μου κτηνοτρόφος αναγκάζεται να κουβαλάει στη πλάτη το καλαμπόκι προκειμένου να ταΐσει τα ζώα. Ζητάμε άμεσα να κατασκευαστεί έστω ένας προσωρινός αλλά ασφαλής δρόμος προκειμένου οι 30 οικογένειες των κτηνοτρόφων να μπορούν να δουλέψουν».

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ο κ. Σιάσος αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα της λειτουργίας του υδραγωγείου το οποίο χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση μιας και η μεγαλύτερη ποσότητα του νερού όταν μεταφέρεται από τον Εύηνο Ποταμό με αγωγό ύδρευσης στη κυριολεξία χάνεται.

Επίσης, ένα άλλο σημαντικό θέμα που αντιμετωπίζει το Άνω Κεράσοβο είναι το κοιμητήριο και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται μέσα σε αυτό. Χρειάζονται άμεσα έργα στήριξης γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος κινδυνεύουν τα λείψανα να βγουν από τους τάφους.

Ο Πρόεδρος του Άνω Κερασόβου δε παρέλειψε να αναφερθεί και στην καλλιέργεια του κάστανου στην περιοχή που αποφέρει μεγάλο οικονομικό εισόδημα στους κατοίκους ζητώντας παράλληλα μέτρα στήριξης και προστασίας των καλλιεργητών εξαιτίας των πολλών ασθενειών που παρουσιάζουν οι καστανιές.

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Σιάσου στον Antenna Star 103.5: