Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας: «Ο αγρότης πιο κοντά στο επιχειρείν» (Videos – Photos)

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε στο Επιμελητήριο το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Μαΐου 2024 εκεί όπου είχε ομιλία και διάλογο με Φορείς και Παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας

Με δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ ξεκίνησε η συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη με Φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, στην έδρα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο.

Ο κος. Αυγενάκης, μιλώντας προς τους παραγωγικούς φορείς και στελέχη της Αυτοδιοίκησης, έκανε λόγο για σημαντική μέρα καθώς σήμερα ξεκινά η πρώτη φάση της διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. στην ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου.

«Απαντάμε με αυτό τον τρόπο στις ανησυχίες του αγροτικού και παραγωγικού κόσμου της χώρας για τον ασφαλιστικό του φορέα, μια συζήτηση που κρατά χρόνια αλλά ήρθε η ώρα να λήξει υπέρ των αγροτών και των παραγωγών.

Είναι εξαιρετική συγκυρία το ότι η συνάντηση γίνεται στο Επιμελητήριο καθώς συνεχίζεται η συζήτηση για την ένταξη του κλάδου στα 59 επιμελητήρια της χώρας.

Κι αυτό κρατά δέκα χρόνια αλλά θα το λήξουμε και αυτό στην τωρινή μας θητεία.

Ξέρω ότι το θέλουν και οι Πρόεδροι και τα στελέχη του επιμελητηριακού κόσμου και θα γίνει.

Ο στόχος μας θεωρώ ότι θα επιτευχθεί, θα φέρουμε το επιχειρείν κοντά στον αγρότη ή μάλλον τον αγρότη κοντά στο επιχειρείν», τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε το τι έχει γίνει μέχρι στιγμής από την Κυβέρνηση για τους παραγωγούς και όσα αναμένονται στο επόμενο διάστημα.

Τον Υπουργό προλόγισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος, αφού τον καλωσόρισε, του ζήτησε να στρέψει το βλέμμα του δυτικά «και όχι μόνο ανατολικά και βόρεια», όπως είπε.

«Ο τόπος μας έχει τεράστιες δυνατότητες, παράγει την πλειοψηφία της ελιάς Καλαμών και έχει τεράστια δυναμική στην κτηνοτροφία αλλά αυτά δεν φτάνουν, ο κάμπος και η αλιεία μας έχουν να δώσουν πολλά στη χώρα», τόνισε ο κος. Φαρμάκης.

Τον Υπουργό ακόμη προλόγισαν οι δύο Βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης και Θανάσης Παπαθανάσης, οι οποίοι έκαναν εκτενείς αναφορές για τα τοπικά πρόβλημα των οργανισμών, της άρδευσης και της διασύνδεσης της παραγωγής με την αγορά.

Παράλληλα, και οι δύο τον παρότρυναν να κάνει εκτενή αναφορά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, θυμίζοντας ότι ο κος. Αυγενάκης ήταν ο πρώτος Υπουργός που ζήτησε την αλλαγή της νέας Κ.Α.Π., κάτι που τελικά ευοδώθηκε ενώ ο Πρωθυπουργός κος. Μητσοτάκης πρωτοστάτησε στη δέσμευση περισσότερων πόρων για τους Έλληνες παραγωγούς.

Τον λόγο πριν την ομιλία του κ. Αυγενάκη πήραν από τον δήμο Αγρινίου ο αντιδήμαρχος κ. Β. Φωτάκης, από το Επιμελητήριο το μέλος του Δ.Σ. κ. Κ. Ναστούλης και ο Γ.Γ. του υπουργείου κ. Στρατάκος(έκανε εκτενή αναφορά στις βελτιωτικές ρυθμίσεις προς τις καταγωγή δυνάμεις, που όπως είπε έκαναν τους αγρότες πανευρωπαϊκά να αναστείλουν τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις τους) ενώ παραβρέθηκαν στελέχη του εμπορικού και του παραγωγικού κόσμου, όπως ο πρόεδρος της “Ένωσης Αγρινίου” κ. Θ.Κουτσουπιάς.

Μέρα τις τοποθετήσεις και την ομιλία του κ. Αυγενάκη έγινε διαλογική συζήτηση με παραγωγούς και φορείς ενώ έγινε ξεκάθαρο ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ελιά Καλαμών καθώς υπάρχει πρόσφατη τελική απόφαση από το ΣτΕ που αφήνει το θέμα ως είχε και δεν ισχύει η απάντηση του υπουργείου προς έναν βουλευτή της Μεσσηνίας που άφηνε ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές.

“Θα κάνουμε συνάντηση και με τους ανθρώπους στη Μεσσηνία αλλά στο τέλος της ημέρας μιλάμε για το καλό της χώρας και όχι μιας περιοχής”, τόνισε ο κ. Αυγενάκης. Ο υπουργός έκανε αναφορά στην παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Μαυρομάτη, στον παρόντα υποψήφιο ευρωβουλευτή Ν. Ναούμη αλλά και στον βουλευτή Μάριο Σαλμά, ο οποίος είπε ότι είχε ιατρικές υποχρεώσεις.

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Απαγχονίστηκε 57χρονος άνδρας στην περιοχή του Καινούργιου (Photos)