Ο Θ. Μαυρομμάτης σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλελληνισμού και τον Λόρδο Βύρωνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Φιλελληνισμού και τον Λόρδο Βύρωνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες της Εξόδου του Μεσολογγίου και ακολούθησαν 19 κανονιοβολισμοί ως ένδειξη τιμής για τον Λόρδο Βύρωνα.

Στην ομιλία του, ο κος. Μαυρομμάτης τόνισε τη σημασία της τιμής προς τους προγόνους μας, οι οποίοι άνοιξαν το δρόμο για την ελευθερία της πατρίδας μας.

«Η ηρωική θυσία των Εξοδιτών θα αποτελεί στους αιώνες σύμβολο αγνής φιλοπατρίας», δήλωσε ο κος. Μαυρομμάτης και συνέχισε λέγοντας «Οφείλουμε όλοι μας και ως Μεσολογγίτες και ως Έλληνες να σταθούμε αντάξιοι των Προγόνων μας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Ακολούθησαν ιστορικές αναλύσεις και προβολή κινηματογραφικού υλικού για τον Φιλελληνισμό και τη σημασία του στον Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.

 

Διαβάστε επίσης: Με την Ολυμπιακή Φλόγα γιορτάζει την Πέμπτη η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου τα 20 χρόνια της