Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών στον Έβρο – Ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά (Videos)

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης, σε τουριστικά λεωφορεία οι μετανάστες στον Έβρο – Ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά

Σε τουριστικά λεωφορεία επιβιβάστηκαν οι μετανάστες που βρίσκονταν σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια στον Έβρο. Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με δυσκολία αφού οι μετανάστες βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο, ενώ οι άνθρωποι περνούσαν πέντε – πέντε και έφταναν στο σημείο όπου βρίσκονται τα λεωφορεία.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που μετέδωσε το MEGA, ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται πολλά παιδιά και γυναίκες, ενώ συνολικά τα άτομα που ήταν στη νησίδα ήταν 91.

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο χωριό Φυλάκιο όπου βρίσκεται Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετανάστες θα ζητήσουν άσυλο, με τη διαδικασία να αναμένεται να κρατήσει αρκετές ημέρες.

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Για την επιχείρηση διάσωσης έχει κινητοποιηθεί η ΕΜΑΚ.

Στο σημείο βρίσκονται ακόμη συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex, ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, όταν οι μετανάστες αντίκρισαν τα τηλεοπτικά συνεργεία άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ενώ τα παιδιά που βρίσκονταν στην αγκαλιά των μανάδων τους, έκλαιγαν.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει κανείς, ούτε έχει τραυματιστεί κανείς.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Νωρίτερα, η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερώσει για την παρουσία μεταναστών σε ελληνικό έδαφος και ότι είχε προχωρήσει σε επικοινωνία με την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Σε δύο περιοχές βρίσκονταν οι μετανάστες

Το μεσημέρι είχε γίνει γνωστό ότι άλλοι 25 μετανάστες βρίσκονταν στη Νέα Βύσσα. Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ΜΚΟ, για τις συντεταγμένες και, όπως διαπιστώθηκε σε αυτή τη περίπτωση, τα άτομα βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

in.gr

 

Διαβάστε επίσης: Ινδία: Σιδηροδρομική τραγωδία με 288 νεκρούς και 850 τραυματίες