Οριστικά ελεύθερος ο Αστυνομικός που πυροβόλησε τον Φραγκούλη – Η δήλωση Κούγια

Ο Αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον Κώστα Φραγκούλη αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε, για την αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη…

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός έδωσε το πρωί συμπληρωματική κατάθεση για την καταδίωξη που στοίχισε τη ζωή, στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Επανέλαβε τους πάγιους ισχυρισμούς του και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Αλέξης Κούγιας που τον εκπροσωπεί εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι.

Με τον 34χρονο που βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, να τονίζει πως δεν ήθελε να σκοτώσει και πως δεν γνώριζε πως μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ένας 16χρονος Ρομά.

Σε δηλώσεις του, ο Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι «η Δικαιοσύνη ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται. Λυπήθηκα που είπαν οι Πρόεδροι Ρομά ότι δεν θα γίνουν φασαρίες, αλλά εάν δεν μπει στη φυλακή θα γίνουν και κανείς δεν τους έχει συλλάβει. Οι προϋποθέσεις για την προσωρινή κράτηση ή όχι ενός κατηγορουμένου είναι συγκεκριμένες».

Μάλιστα, για το ενδεχόμενο να προφυλακιστεί τελικά ο 34χρονος καθώς -μετά τον θάνατο του 16χρονου- αναβαθμίστηκε η ποινική δίωξη σε βάρος του, ο κ. Κούγιας υποστήριξε: «Πληροφορήθηκα ότι υπάρχει συζήτηση για το εάν η αναβάθμιση της ποινικής δίωξης μπορεί να σημάνει και την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου. Αυτό το θέμα έχει λυθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Το αδίκημα που παραπέμφθηκε είναι ακριβώς το ίδιο αδίκημα που καλείται σήμερα να απολογηθεί. Η συμπεριφορά είναι ίδια. Το βούλευμα είναι δεσμευτικό. Δεν δικαιούται κάποιος να λέει ότι μπορεί να κρατηθεί προσωρινά ο κατηγορούμενος».

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει πραγματογνωμοσύνη για το βίντεο με την καταδίωξη, ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε πως η «Δικαιοσύνη όταν έχει ανάγκη συνδρομής ειδικών μέσων προσφεύγει σε πραγματογνώμονες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε τίποτε. Νομίζω θα το κάνει ούτως ή άλλως ο κ. Ανακριτής. Εάν η πραγματογνωμοσύνη αφορά το ενδεχόμενο υποψίας να έχει γίνει παρέμβαση στο βίντεο, αυτός που το ισχυρίζεται ας μιλήσει στην Αστυνομία».

Ο Παναγιώτης Σαμπάνης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες πως: «περιμέναμε μία διαφορετική απόφαση από τη δικαιοσύνη, έκρινε ότι ο αστυνομικός έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος εμείς πιστεύουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα ξανά καλέσουν τον αστυνομικό για να καταθέσει γιατί αλλάζει η κατηγορία το παιδί έχει φύγει από τη ζωή και καταλαβαίνετε. Η κατάσταση στην οικογένεια είναι δύσκολη εμείς προσπαθούμε να εμψυχώσουμε την οικογένεια τον μπαμπά, τη μαμά, τη γυναίκα, ρόλος μας είναι αυτός Τι να κάνουμε άλλο;»

newsit.gr