Όταν ο Μεσολογγίτης Γ. Τσιμιτσέλης κέρδισε ένα τουρνουά πόκερ με το πιο αστείο φύλλο

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια οκτώ Έλληνες celebrities πήραν μέρος σε ένα φιλανθρωπικό event πόκερ στη Βαρκελώνη, με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη να κερδίζει το τελικό τραπέζι.

Οι ημέρες «σηκώνουν» το χαρτάκι τους. Την περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είθισται να μαζευόμαστε σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι, να βάζουμε ένα ποτό, να στρώνουμε την πράσινη τσόχα και να παίζουμε για την πλάκα λίγο πόκερ. Έτσι δεν είναι;

Μιας και μιλάμε για πόκερ, όμως, ας θυμηθούμε και μια ιστορία στην οποία πήραν μέρος οκτώ Έλληνες celebrities πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, το μακρινό 2011. Εκείνη την εποχή το πόκερ άρχιζε να ανθίζει στην Ελλάδα κι έτσι η Poker Stars, προκειμένου να κάνει το άθλημα ακόμη πιο γνωστό συμφώνησε με τον Alpha για μερικά special επεισόδια ενός φιλανθρωπικού τουρνουά πόκερ, στο οποίο πρωταγωνιστές θα ήταν οκτώ εγχώριοι celebrities.

Αυτοί που επιλέχθηκαν ήταν ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Σάββας Πούμπουρας, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Πηγή Δεβετζή, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Δέσποινα Καμπούρη και η Κατερίνα Ζαρίφη. Στην εκπομπή, λοιπόν, που παρουσίασε η Ντορέττα Παπαδημητρίου από τη Βαρκελώνη, οι Έλληνες celebrities έκατσαν σε ένα κανονικό τραπέζι και άρχισαν να ποντάρουν χρήματα και να γυρίζουν φύλλα.

Ο νικητής θα κέρδιζε ένα ποσό, το οποίο στη συνέχεια θα διέθετε σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιθυμίας του. Ο ένας μετά τον άλλο άρχισαν να βγαίνουν νοκ άουτ, μέχρι που στο τέλος έμειναν στο τραπέζι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης με τον Σάββα Πούμπουρα.

Ποιος κέρδισε; Η απάντηση είναι ο Τσιμιτσέλης, μόνο που το έκανε έχοντας στο χέρι του Q και 3, φτιάχνοντας ουσιαστικά απλά ένα ζευγάρι με ντάμες στο γύρισμα των φύλλων (κι ένα ζευγάρι βαλέδες). Ήταν φυσικά τυχερός καθώς στο τελικό χέρι, ο Πούμπουρας ξεκίνησε με 5 και 4, με τις ελπίδες του για νίκη να είναι ελάχιστες.

Αν έχεις τύχη…

Γιάννης Μπαϊρακτάρης – gazzetta.gr