Παγώνη: «Έχουμε διασωληνωμένους και εκτός Μ.Ε.Θ.»

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, με έναν αριθμό ασθενών με Covid να παραμένουν εκτός Μ.Ε.Θ..

«Είναι δύσκολες νύχτες, πολύ δύσκολες νύχτες. Ειδικά για όσους συναδέλφους είναι στα επείγοντα covid» τόνισε και αναφερόμενη σε όσους εφημέρευαν στο «Γεννηματάς» την Πέμπτη (1/4) είπε: «Ήταν να τους λυπάσαι. Έζησαν τραγικές στιγμές».
«Όποιος εφημερεύει, περνά τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του. Και είναι μεγάλη ευθύνη των ανθρώπων που διασωληνώνουν»

Έχουμε μια ΜΕΘ έξω από τη Μ.Ε.Θ.. Εμείς δεν κάνουμε διαλογή για το ποιοι θα διασωληνωθούν και ποιοι όχι. Όσοι έχουν κριτήρια διασωλήνωσης θα διασωληνωθούν. Δεν περιμένουμε να αδειάσει κρεβάτι για να διασωληνώσουμε. Διασωληνώνουμε και σιγά σιγά θα βρεθεί και το ανάλογο κρεβάτι» επεσήμανε.

Αναφερόμενοι στους εμβολιασμούς η κυρία Παγώνη τόνισε ότι «πρέπει να δώσουμε μάχη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί», υπογραμμίζοντας ότι οι εισαγωγές περιστατικών covid είναι δύσκολα περιστατικά «γιατί αλλάζουν συνεχώς κλινική εικόνα».

Μιλώντας σχετικά με την ενημέρωση των συγγενών των ασθενών, τη χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση εξηγώντας ότι «την ενημέρωση την κάνει ένας. Πόσο πιεστικό είναι να ενημερώνεις έναν συγγενή από τηλέφωνο. Άλλο να έχεις τον άλλον απέναντί σου και να τους λες πέντε πράγματα και άλλο από ένα ψυχρό μέσο» ανέφερε, λέγοντας ότι η ίδια κάνει τις ενημερώσεις στο «Γεννηματά».

dikaiologitika.gr