Πάλαιρος: Ο γαλάζιος παράδεισος που βρίσκεται σε στεριά και όχι σε νησί (Photo)

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε τις εξωτικές και γαλάζιες παραλίες με τα νησιά της Ελλάδας, αλλά η ηπειρωτική χώρα μας εκπλήσσει κάθε φορά. Και η Πάλαιρος είναι μια από τις εκπλήξεις που θα αγαπήσεις και θα επισκεφθείς ξανά αρκετές φορές στο παρελθόν. 

Κι αυτό γιατί αποτελεί ένα παραθαλάσσιο μέρος σε στεριά το οποίο μοιάζει με νησί. Διαθέτει πεντακάθαρες παραλίες που βρέχονται από τα νερά του Ιονίου και μια ήρεμη καθημερινότητα για τις διακοπές του καλοκαιριού αλλά και του πρώτου καιρού του φθινοπώρου. Μια εναλλακτική επιλογή για διακοπές που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.

Η Πάλαιρος βρίσκεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας σε απόσταση λιγότερη των 4 ωρών από την Αθήνα. Πρόκειται για μια κωμόπολη που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ και αποτελεί εναλλακτικό τόπο διακοπών για όσους θέλουν κάτι ήσυχο στη θάλασσα χωρίς να χρειαστεί να πάρουν πλοίο. 

Η Αρχαία Πάλαιρος ήταν κτισμένη πάνω σε ύψωμα βορειοδυτικά της σημερινής Παλαίρου. Αποτελεί έναν επισκέψιμο χώρο που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στην περιοχή. Εξάλλου οι αποστάσεις είναι πολύ κοντινές και εύκολες.

Στην Πάλαιρο θα βρεις μερικές από τις ομορφότερες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και καθαρές αμμουδιές με βοτσαλάκι. Η αγαπημένη μας είναι με διαφορά η παραλία Βαθυαβάλι με τα κρυστάλλινα και πολύ καθαρά νερά. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία στην οποία θα βρεις όσα θες. Ωστόσο έχει άπλετο χώρο για να βάλεις την δική σου ομπρέλα και πετσέτα και να απολαύσεις όλη τη μέρα μέχρι τη δύση του ηλίου.

Διακοπές στην Αιτωλοακαρνανία
Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για διακοπές, ειδικά αν δε θες να μπεις σε πλοίο ή αεροπλάνο. Εκεί θα βρεις όμορφα χωριά και κωμοπόλεις παραλιακές, φιλόξενους κατοίκους, καλό φαγητό και πολύ οικονομικό φαγητό. Και μπορεί η Πάλαιρος να είναι μια από τις καλές επιλογές που μπορείς να κάνεις αλλά δεν είναι η μοναδική. Το Αιτωλικό, για παράδειγμα, έχει επίσης μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Δεν το αποκαλούν καθόλου τυχαία ως μικρή Βενετία της Ελλάδας. Στο χωριό Αμβρακία, επίσης, θα συναντήσεις και έναν άγνωστο μικρό Μυστρά. Άγνωστες γωνιές της Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσεις…

 Η Πάλαιρος μπορεί να γίνει η αφορμή για να γνωρίσεις καλύτερα την Αιτωλοακαρνανία και να περάσεις εναλλακτικές διακοπές που θα σου μείνουν αξέχαστες…

exploringgreece.tv