Πάλαιρος, Βόνιτσα και Αστακός: Αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία

Η Αιτωλοακαρνανία, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, με περιοχές όπως η Πάλαιρος, η Βόνιτσα και ο Αστακός να αναδεικνύονται σε δημοφιλείς προορισμούς για επενδυτές, τόσο Έλληνες όσο και ξένους.

Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως:

Ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής: Η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Άκτιο – Αμβρακία και η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ακτίου έχουν βελτιώσει σημαντικά την προσβασιμότητα στην περιοχή.

Ανάπτυξη τουριστικών υποδομών: Σχεδιάζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά «πεντάστερα» τουριστικά projects, όπως η μαρίνα της Παλαίρου και το «Nautilus Project» στον Αστακό.

Κατασκευή μαρίνων: Στόχος είναι η δημιουργία υψηλού επιπέδου μαρίνων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού.

Πάλαιρος:

Η νέα μαρίνα της Παλαίρου, με 7.000 τ.μ. κτίσματα στη χερσαία ζώνη, θα φιλοξενήσει ξενοδοχείο και θέσεις για mega yachts.

Το πρώτο στην Ευρώπη ξενοδοχείο Banyan Tree, μια επένδυση 180 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά τις οικονομικές δυσκολίες.

Βόνιτσα:

Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας υλοποιεί έργο κατασκευής καταφυγίου τουριστικών σκαφών, προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την τόνωση του θαλάσσιου τουρισμού.

Αστακός:

Το «Nautilus Project», μια επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει σύγχρονη μαρίνα με 350 θέσεις ελλιμενισμού superyachts, πολυτελείς βίλες, πεντάστερο ξενοδοχείο, εμπορικές αναπτύξεις και glamping υψηλού επιπέδου.

Η υλοποίηση του project αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον τουρισμό στην περιοχή και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Συνολικά, η Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με τη Ναταλία Κάπαρη στο newsit.gr παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στον Τουριστικό Τομέα.

Τα έργα υποδομής και οι επενδύσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται αναμένεται να μεταμορφώσουν την περιοχή σε έναν δημοφιλή προορισμό για τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Πηγή Φωτογραφίας: Γιώργος Ευσταθίου – Eurokinissi

 

Διαβάστε επίσης: Εξιχνιάσθηκαν τρεις κλοπές σε περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου (Photos)