Πάνω από 170 εκατ. ευρώ από το «Ύδωρ 2.0» για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών στην Αιτωλ/νία (Videos – Photos)

Εκδήλωση που αφορά στον σχεδιασμό του «Ύδωρ 2.0» για την Αιτωλοακαρνανία, καθώς και στις νέες δυνατότητες και χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τους νέους αγρότες από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία του Υφυπουργού ΥΠ.Α.Α.Τ. Γιώργου Στύλιου και του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Στην Εκδήλωση εξαγγέλθηκαν έργα που αφορούν τα απαρχαιωμένα αρδευτικά δίκτυα της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με περίπου 150 εκατ. ευρώ (απο 75 εκατ. ευρώ για την Αιτωλία και την Ακαρνανία), όχι με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, αλλά με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.).

Επιπλέον, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα χρηματοδοτηθεί με 23 εκατ. ευρώ «Αρδευτικό έργο Ζώνης 11Α Κάτω Αχελώου Ν. Αιτωλοακαρνανίας» το οποίο θα γίνει με την μέθοδο της υπογειοποίησης, ενώ από το Υπουργείο Υποδομών θα χρηματοδοτηθούν τα «εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου» προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ που αφορά την άρδευση περίπου 35.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας.

Δείτε βίντεο από την Εκδήλωση:

Ο Υφυπουργός ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Στύλιος:

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης:

Ο κ. Φαρμάκης επισήμανε ότι μέσω των δράσεων του ΠΑΑ, η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να στηρίξοει με 154 εκ. ευρώ τους παραγωγούς και τον πρωτογενή μας τομέα.

«Η ενίσχυση του αγροτικού κλάδου για τη Δυτική Ελλάδα σημαίνει πάρα πολλά και όχι μόνο ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και του εισοδήματος των παραγωγών μας. Σημαίνει και αναζωογόνηση της υπαίθρου, με τους νέους ανθρώπους να παραμένουν στον τόπο τους και στη γη τους. Σημαίνει ενίσχυση του εμπορίου, των μεταφορών, του τουρισμού. Σημαίνει τελικά, μία νέα και πραγματικά αποκεντρωμένη ανάπτυξη!», ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου:

Ο Προϊστάμενος της Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις ΕΥΕ ΠΑΑ κ. Ευθύμιος Τσιατούρας:

 

Δείτε εικόνες από την Εκδήλωση: