Π. Παπαδόπουλος: «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει» – «Πέταξε» και το έργο στο θεατράκι και το Open Mall κ. Δήμαρχε;

«Από την «ενημέρωση» του κ. Δημάρχου για το έργο της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου, προκύπτουν ξεκάθαρα τα παρακάτω:

  • Ομολογία ότι αποσύρθηκε ο εργολάβος, δεν μπορεί να δοθεί νέα παράταση και ο Δήμος εξακολουθεί τους πειραματισμούς του.
  • Ομολογία ότι γνώριζε αναλυτικά τις όποιες αστοχίες αλλά ο ίδιος έδωσε την έγκρισή του για δημοπράτηση, μετά από σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και έγκριση των όρων διακήρυξης.
  • Ομολογία ότι δεν έχει λάβει καν χρήματα από το πρόγραμμα, γιατί σε ενδεχόμενο έλεγχο θα διαπιστωθεί ότι έχει δημοπρατηθεί διαφορετικό αντικείμενο σε ποσότητα και ποιότητα των απαιτούμενων εργασιών ανακατασκευής.

Ταυτόχρονα το ψέμα έχει γίνει «δευτέρα φύσις» της δημοτικής αρχής, όταν είναι να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την δική της πλήρη ανεπάρκεια. Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε την Οικονομική Επιτροπή έχει ενημερώσει ποτέ για την πρόοδο των προβλεπόμενων εργασιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα!

Και μιας και το «κουβάρι» του μυαλού σας, όπως λέτε, έχει τόσα πολλά να βάλει σε τάξη και να διευθετήσει, απαντήστε λοιπόν ΑΜΕΣΑ:

  1. Αποχωρεί ο ίδιος εργολάβος και από την ανακατασκευή στο θεατράκι του λιμανιού, ναι ή όχι; Έχει λάβει ελάχιστα χρήματα (11.000 ευρώ) μέχρι τώρα; Υπάρχουν στοιχεία εάν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του;
  2. Οδεύει προς απένταξη το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall), λόγω κυρίως των δικών σας καθυστερήσεων, ναι ή όχι; Ο Εμπορικός Σύλλογος, εν προκειμένω, δεν πρέπει και αυτός να σιωπά. Ας δώσει από τη δική του πλευρά τουλάχιστον μια υπεύθυνη ενημέρωση αν και τι γνωρίζει ως συνδικαιούχος του προγράμματος.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά κ. Λύρο, επειδή δεν απευθύνεστε – εκεί που εσείς πιστεύετε και επιθυμείτε – καλό είναι να έχετε το θάρρος να αναγνωρίζετε δημόσια τις δικές σας ευθύνες. Η εποχή του «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει», παρήλθε ανεπιστρεπτί, είτε το θέλετε, είτε όχι. Εξάλλου ένας ραγισμένος και θρυμματισμένος καθρέφτης δεν επιδιορθώνεται. Θέλει επειγόντως αλλαγή… Κατανοητόν;»   

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος 

«Συμμαχία για το Μέλλον»