Γ. Παπαναστασίου στον Antenna Star: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ν. Φαρμάκη» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα «Άκου τώρα να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά  σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, με αφορμή την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» της αποκατάστασης και μετατροπής σε Διαχρονικό Μουσείο των παλαιών καπναποθηκών Παπαπέτρου στο Αγρίνιο.

Με «ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη», ξεκίνησε την αναφορά του στο γεγονός της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020 του έργου της αποκατάστασης και μετατροπής σε Διαχρονικό Μουσείο των παλαιών καπναποθηκών Παπαπέτρου που βρίσκονται στην οδό Μαβίλη του Αγρινίου.

«Ήταν ένα κτίριο που όπως είναι γνωστό», σημείωσε, «είχε αγοραστεί εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμού και είχε αφεθεί στη μοίρα του. Ως Δήμος Αγρινίου είχαμε φροντίσει  να το εντάξουμε στη στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, τη γνωστή σε όλους ως Β.Α.Α. την οποία πολύ στην περιοχή μας την συνδέουν με τις πεζοδρομήσεις, αλλά η Β.Α.Α. δεν είναι μόνο αυτό».

Υπάρχουν ένα σωρό έργα, όπως είπε στην συνέχεια, που αποδεικνύουν ότι η στρατηγική της Β.Α.Α. είναι το πλαίσιο για μια σειρά έργων που υλοποιούνται ή ξεκινούν ή προγραμματίζονται να υλοποιηθούν η οποία στο ξεκίνημα της αποτελούνταν από έργα συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατομμύρια περίπου, γεγονός που τότε θεωρήθηκε εξωπραγματικό, όπως παρατήρησε.

«Τελικά», υπογράμμισε, «καταφέραμε να πετύχουμε την ένταξη όλων όσων είχαμε τότε δρομολογήσει».

«Αυτό είναι σπουδαίο», παρατήρησε. «Σ΄αυτή την προσπάθεια βοήθησαν σημαντικά και οι συγκυρίες. Είχαμε την ευτυχή συγκυρία ο νέος Περιφερειάρχης να αναγνωρίσει αυτές τις αναγκαιότητες για να μπορέσουμε να εντάξουμε στο “περίσσευμα” και την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, αυτά τα σπουδαία έργα. Το συγκεκριμένο έργο θα το υλοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού. Ήταν όμως ένα από τα ζητούμενα της στρατηγικής που έπρεπε να έχει ο Δήμος Αγρινίου. Εντάσσοντας το λοιπόν στην βιώσιμη ανάπτυξη έδωσε το “πάτημα” έτσι ώστε να μπορέσουμε να το εντάξουμε».

Ακούστε ολόκληρη την συνομιλία του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου με τον Λευτέρη Τηλιγάδα στο ηχητικό που ακολουθεί: