Παπαθανάσης: «Κάθε εβδομάδα θα αλλάζουν τα προϊόντα στο καλάθι του νοικοκυριού»

Στόχος η εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού» να ξεκινήσει από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022.

Κάθε εβδομάδα θα αλλάζουν τα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού» και δεν θα υπάρχει πλαφόν στην ποσότητα των προϊόντων που θα μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές. Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα.

«Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά για τις τιμές και για κρούσματα αισχροκέρδειας», είπε. Παράλληλα ανέφερε ότι «θα αυξηθεί το προσωπικό των ελεγκτικών υπηρεσιών με μετακινήσεις και μετατάξεις».

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι από τους ελέγχους που γίνονται «προκύπτει αισχροκέρδεια στο 6%-8% των περιπτώσεων ελέγχου στην αγορά».

Στην συζήτηση παρενέβη και ο Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, λέγοντας ότι λόγω και της ενεργειακής κρίσης, «έχουν κλείσει εκατοντάδες αρτοποιεία και πολλά άλλα συντηρούνται χάρη στην «επιδότηση» τους, μέσω της προσωπικής εργασίας δύο και τριών μελών της οικογένειας του αρτοποιού».

Ο κ. Μούσιος ζήτησε να συνεχίσει να είναι ενισχυμένη η επιδότηση των φούρνων έναντι των ανατιμήσεων των τιμών στην ενέργεια, ενώ επισήμανε πως «δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ψωμί στο ‘καλάθι του νοικοκυριού’ και, εάν μπει το κατεψυγμένο ψωμί, αυτό πρέπει να αναγράφεται με σαφήνεια».

Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι η εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού» να ξεκινήσει από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022.

in.gr