Παραλογισμού συνέχεια – Τρία ακόμα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης

Έγραφε χτες ο Σωκράτης (ΕΔΩ) για τον παραλογισμό που διέπει το Ε.Σ.Υ. με την ύπαρξη όλα αυτά τα χρόνια ενός υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου στη Νοσοκομειακή Μονάδα του Μεσολογγίου, που ουδέποτε όμως λειτούργησε γιατί ουδέποτε δεν πιστοποιήθηκε και ουδέποτε δεν υπήρξε ακτινολόγος γιατρός που να γνωματεύσει αξονικές.

Κι αν αυτό είναι παράλογο (που είναι) τι μπορεί να πει κανείς με τον ακόμα μεγαλύτερο παραλογισμό που διέπει και χαρακτηρίζει τη Νοσοκομειακή Μονάδα του Αγρινίου.

Ως γνωστόν – τι «γνωστόν» δηλαδή, αφού από τα χρόνια που έχουν περάσει μόνο γνωστό δεν είναι – στο νοσοκομείο Αγρινίου υπάρχει άλλο ένα άκρως σημαντικό για τη διάγνωση μηχάνημα το οποίο σαπίζει μέσα στη σκόνη της εγκατάλειψης στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του υπερσύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος που φέρει την ονομασία Nοσοκομείο Αγρινίου και το φιλοξενεί ως ανενεργό. Ο λόγος για τον μαγνητικό τομογράφο.

Το θυμάται κανείς αυτό;

Θα μου πείτε βέβαια -και με το δίκιο σας- ότι σήμερα μέσα στο χαμό και στον παραλογισμό που διέπει όλο το σύστημα, «τι να θυμηθείς, τι να ξεχάσεις;» από όσα έχουν ξεχαστεί στη σκόνη του χρόνου. Αλλά να! Είναι μερικά πράγματα, όπως το παραπάνω εγκεφαλογράφημα του Σωκράτη, που έρχονται και στα θυμίζουν.

Από το 2013 είναι αυτή η ιστορία*. Εκείνα τα πρώτα χρόνια και ενώ το μηχάνημα ήταν καινούργιο δεν υπήρχε ούτε ένας ακτινολόγος, ο οποίος να μπορούσε να το λειτουργήσει. Επιλέχθηκε τότε η λύση να σταλεί ένας από τους ήδη υπάρχοντες για εκπαίδευση. Ο ακτινολόγος που επιλέχθηκε όμως για να εκπαιδευτεί, όλοι γνώριζαν ότι είχε υποβάλλει τα χαρτιά του για μια αντίστοιχη θέση ενός νοσοκομείο στην Αθήνα. Αφού λοιπόν εκπαιδεύτηκε, επέστρεψε στο Αγρίνιο, λειτούργησε για ένα μικρό διάστημα τον μαγνητικό τομογράφο του νοσοκομείου, ήρθε ο διορισμός του στην θέση για την οποία ενδιαφερόταν και έφυγε για την Αθήνα.

Μετά από αυτό, το μηχάνημα χάλασε από την υγρασία, επισκευάστηκε, αλλά σε διαδικασία λειτουργίας δεν μπήκε, γιατί «δεν υπήρχε ακτινοδιαγνώστης να το λειτουργήσει.

Πρόσφατα, εξ όσων γνωρίζουμε έχει προκηρυχθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου θέση ακτινολόγου.

1ον) Άραγε μέσα στα απαιτούμενα προσόντα αυτής προκήρυξης να έχουν συμπεριληφθεί και οι απαιτούμενες γνώσεις για τη λειτουργία του μαγνητικού ή μήπως στους επτά ακτινολόγους, που διαθέτει σήμερα το νοσοκομείο, θα προστεθεί άλλος ένας, ο οποίος δεν θα μπορεί να τον λειτουργήσει;

2ον) Αν η πρόβλεψη αυτή δεν υπάρχει, ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;

3ον) Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει εκπαιδευτεί ούτε ένας από τους ήδη υπάρχοντες, έτσι ώστε ένα μηχάνημα κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων, εξαιρετικά χρήσιμο και απαραίτητο στην διάγνωση να βρίσκεται ανενεργό;

4ον) Είναι όλα αυτά παράλογα ή δεν είναι;

———————————————————

* Είναι ζήτημα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια το συγκεκριμένο αυτό μηχάνημα να έχει δουλέψει ίσως κάποιους μήνες!


Γράφει και υπογράφει ο Εγκεφαλογράφος
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr