Πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ από μέλι και μουστάδα

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. πατάτες γαλλικές
15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
15 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
20 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
2 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
100 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα (για 500 γρ.)

100 γρ. ηλιέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. ξύδι λευκό, μπαλσάμικο
20 γρ. μουστάρδα dijon
30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
50 γρ. μέλι
50 γρ. νερό
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές. Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με τη με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα (για 500 γρ.)

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.

yiannislucacos.gr