Πάτρα: Άνθρωπος στα αζήτητα για δεκατρείς μέρες

Ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο απέβη μοιραίο για έναν 60χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από δυο εβδομάδες στο Νοσοκομείο του Ρίου. Από εκεί όμως άρχισε ένας γολγοθάς, μια και χρειάστηκαν να περάσουν δεκατρείς ημέρες, ώστε να πραγματοποιηθεί η  νεκρώσιμη ακολουθία και να ενταφιαστεί δίπλα στους γονείς του. Ο αδελφός του ειδοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά επικαλέστηκε απουσία στο εξωτερικό.

Δύο ημέρες μετά οι φίλοι του εκλιπόντος παρέδωσαν την ταυτότητα, ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να προγραμματιστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.
Οι ημέρες κυλούσαν, οι φίλοι ανήσυχοι καλούσαν τον αδελφό, δεν απαντούσε όμως στις κλήσεις τους. Δέκα ημέρες η σορός βρισκόταν στους θαλάμους των ψυγείων του Νοσοκομείου. Ήταν η αφορμή να συγκεντρωθούν εκ νέου οι στενοί του φίλοι και να επισκεφθούν τον αδελφό και έκπληκτοι άκουσαν ότι αντιμετωπίζει οικονομική στενότητα!

Ασφαλώς για όσους τον γνωρίζουν, κάτι τέτοιο δεν υφίστατο. Μετά τη συστηματική του άρνηση και προ του κινδύνου η σορός να παραμείνει στα αζήτητα του Νοσοκομείου, οι φίλοι ανέλαβαν δράση, ενημέρωσαν διαδοχικά τους προϊσταμένους του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και πέτυχαν μετά από πιέσεις την επόμενη ημέρα ο αδελφός να μεταβεί στο Νοσοκομείο ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη νεκρώσιμη ακολουθία. Ο Περιφερειακός Διευθυντής κάλυψε εξ ιδίων τα έξοδα (200 ευρώ), ώστε να πληρωθούν τα δικαιώματα του οικογενειακού τάφου στο Δημοτικό Κοιμητήριο.