Πάτρα: Στους δρόμους οι φοιτητές για το «Αριστοτέλειο» (Photos)

Φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση φοιτητών στη Πάτρα με αφορμή την απαράδεκτη καταστολή σε βάρος Φοιτητικών Συλλόγων στο ΑΠΘ – Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Σήμερα, Τρίτη 23/2/21, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση φοιτητών στο κέντρο της Πάτρας με αφορμή την απαράδεκτη καταστολή σε βάρος Φοιτητικών Συλλόγων στο ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα στην κινητοποίηση καλούσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, Φαρμακευτικής, ΣΕΥΠ, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΔΟ και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι φοιτητές διαδήλωσαν και φώναξαν δυνατά συνθήματα όπως «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί, δίδακτρα μας έφεραν και καταστολή» και «πήρανε το άσυλο χτυπούν τους φοιτητές, για να μπαινοβγαίνουν οι πολυεθνικές».

Με αυτόν τον τρόπο, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έστειλαν το μήνυμα ότι η ένταση της καταστολής δεν θα περάσει και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στην πολιτική που στερεί τα δικαιώματα των φοιτητών ενώ παράλληλα εντείνει την καταστολή γιατί τους θέλει με σκυμμένο το κεφάλι.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι οργανώνουν τη συζήτηση για την επιτυχία του Φοιτητικού Συλλαλητηρίου που έχει οριστεί για την Πέμπτη 1 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, ώστε να ακουστούν δυνατά τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και να διεκδικήσουν να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα μετά προστασίας της υγείας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος, παραβρέθηκαν σήμερα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας, στην συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Η Δημοτική Αρχή συμπαραστέκεται στον αγώνα των φοιτητών κατά της ίδρυσης αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και συνολικά κατά του νέου νόμου και ζήτησε να ληφθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα και την λειτουργία των Πανεπιστημίων, για να επιστρέψουν οι φοιτητές στις σχολές τους.

 

 

 

 

 

 

 

 


alfavita.gr | Δήμος Πατρέων