Πάτρα – ΕΝ.Π.Ε.: Live οι εργασίες της 1ης ημέρας για το Συνέδριο «Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη»

Από σήμερα στην Πάτρα το Θεματικό Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. για τη θεσμική θωράκιση των Περιφερειών και την Αγροτική Ανάπτυξη

Στην Πάτρα πραγματοποιείται σήμερα και αύριο το Θεματικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη».

Οι εργασίες ξεκινούν στις 11:00 το πρωί στον πολυχώρο Royal (Ακτή Δυμαίων 53) και μεταδίδονται ζωντανά, μέσω της Ε.Ν.Π.Ε. με ένα κλικ ΕΔΩ

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Θανάση Κοντογεώργη, τον Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, Αθανάσιο Μπαλέρμπα, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε., Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να τοποθετηθούν, η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, καθώς επίσης και Περιφερειάρχες.

Για τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, προγραμματίζεται η παρουσίαση των θέσεων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝ.Π.Ε. από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Νεκτάριο Φαρμάκη για να θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Αντιπροέδρου της ΕΝ.Π.Ε., Νικόλαου Χαρδαλιά και η πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα κλείσει τοποθετήσεις Συνέδρων.

Για το πρωί της Πέμπτης 23 Μαΐου και ώρα 10:30, προγραμματίζεται η ειδική θεματική Συνεδρίαση για την Αγροτική Ανάπτυξη με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, του Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιου Στρατάκου, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και αγροτικών φορέων της περιοχής.

Τη Συνεδρίαση θα συντονίσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου θα ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι της Πέμπτης με τοποθετήσεις Συνέδρων και σύντομες τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της ΕΝ.Π.Ε., Απόστολου Τζιτζικώστα.

Με αφορμή την διεξαγωγή του Συνεδρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε τα εξής: «Η Δυτική Ελλάδα φιλοξενεί για τις επόμενες δύο ημέρες ένα σημαντικό βήμα διαλόγου της Αυτοδιοίκησης, με στόχο μία συζήτηση που θα ανοίξει δρόμο προς μία καλύτερη και ποιοτικότερη αποκέντρωση και προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Η Ευρώπη των Περιφερειών, η Ελλάδα των Περιφερειών, είναι το μέλλον.

Και αυτό το μέλλον, όσο πιο γρήγορα το κάνουμε παρόν, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Υποδεχόμαστε στην Πάτρα τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Αυτοδιοίκησεων όλης της χώρας και συζητάμε με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης για τη θεσμική και λειτουργική θωράκιση των Περιφερειών.

Τελικά, συζητάμε για ένα μέλλον που θα ανήκει σε όλους τους πολίτες!»

 

Διαβάστε επίσης: Η Αμφιλοχιώτισσα Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν τα παρατάμε ποτέ, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ» (Video)